sex hikaye

Elhunyt Bujtor István

67 éves volt

2009. szeptember 25. - filmhu
Elhunyt Bujtor István
Meghalt Bujtor István színművész. A veszprémi Petőfi Színház igazgatója pénteken 67 éves korában hunyt el az egyik budapesti kórházban - közölte Lasztovicza Jenő, a fenntartó Veszprém Megyei Önkormányzat elnöke az MTI-vel.

A veszprémi Petőfi Színház igazgatója tegnap még jobban volt, miután a veszprémi kórházból Budapestre szállították további rehabilitációra - mondta Lasztovicza Jenő. A színház saját halottjának tekinti Bujtor Istvánt. A színház sajtóreferense, Varga Róbert az MTI kérdésére elmondta: a hír mélyen megrázta a társulatot, a péntek esti előadás, a Régimódi történet azonban mégsem marad el, hiszen - ahogy fogalmazott - Bujtor István is biztosan így akarta volna. Az elhunyt igazgató temetéséről később intézkednek.

A veszprémi színház homlokzatán fekete zászló lobog, a teátrum előterében két gyertya ég a színművész-direktor fényképe előtt és a színház előtt is elhelyeztek egy gyászkeretes Bujtor István-fotót.



Varga Róbert közlése szerint a színház méltóságteljesen és csendben emlékezik az elhunyt Bujtor Istvánra. A premierre kizárólag azok mehetnek majd be, akik jegyet váltottak rá. A színházba várják Eperjes Károlyt, a teátrum művészeti vezetőjét is.

Este hét órakor a társulat mintegy 30 tagja áll majd színpadra, hogy a premierelőadás keretében mutassák be Szabó Magda Régimódi történet című írásának színpadi változatát, melyet a színészek több mint egy hónapja próbáltak már Bereményi Géza Kossuth-díjas rendezővel.



A premierelőadás kísérőrendezvényeként Festett történeteim címmel Debreczeny Zoltán veszprémi festő kiállítása nyílik meg a színház aulájában.

A Figyelőnet értesülései szerint a színművészt két napja a budapesti Állami Egészségügyi Központ intenzív osztályán kezelték. Bujtor Istvánnak már a Veszprémi Megyei Kórházból való átszállítása óta sem voltak agyi életjelei - olvasható a portálon.






nka emblema 2012