sex hikaye

Elkészült az Utolsó jelentés Annáról, nincs magyar film a Lux döntőben

Szerdai gyorshírek

2009. szeptember 15. - filmhu
Elkészült az Utolsó jelentés Annáról, nincs magyar film a Lux döntőben
Elkészült Mészáros Márta legújabb, Kéthly Annáról szóló filmje, a gazdasági válság ellenére növekszik a mozilátogatók száma, és nem jutott magyar vonatkozású film az Európai Parlament filmdíjának döntőjébe.

Elkészült az Utolsó jelentés Annáról

Elkészült Mészáros Márta legújabb, Utolsó jelentés Annáról című filmje, amely Kéthly Anna politikai pályafutását és érzelem dús világát mutatja be Eszenyi Enikő és Fekete Ernő főszereplésével, valamint olyan kiváló színművészek közreműködésével, mint Cserhalmi György, Hámori Gabriella, Básti Juli, Szilágyi Tibor, Máté Gábor és sokan mások. A rendezőnő új filmje nagyszerűen illeszkedik a Kossuth-díjas rendező eddigi filmjeinek sorába, hiszen ezúttal is egy női sors elevenedik fel a vásznon. A temetetlen halott, a Kisvilma – Az utolsó napló, a Szép lányok, ne sírjatok!, és az Örökbefogadás című filmek rendezőjének új filmjét október 15-én mutatják be.




Imádunk moziba járni

A gazdasági válság ellenére növekszik a mozilátogatók száma a meghatározó súlyú európai országokban - ismertette hétfőn a strasbourgi székhelyű Európa Tanács az Európai Audiovizuális Megfigyelő Központ jelentését. Eszerint Franciaországban, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban Spanyolországban az év első felében 348 millió mozijegyet adtak el, ami 3,8 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában – tudatta a KultúrPart.


Nincs magyar film a Lux-díj döntőjében

Nem jutott magyar vonatkozású film az Európai Parlament harmadízben odaítélt filmdíjának döntőjébe - miután a Velencei Filmfesztiválon felfedték annak a három filmnek a nevét, amely az idén versenghet a 87 ezer euróval járó elismerésért. A három döntőbe jutott film az Eastern plays (rendező: Kamen Kalev, ország: Bulgária, Svédország), a Sturm (rendező: Hans-Christian Schmid, ország: Németország, Dánia, Hollandia), és a Welcome (rendező: Philippe Lioret, ország: Franciaország). Az EP Lux díjának győztesét november 25 én Strasbourgban hirdetik majd ki.





(1) 
Hozzászólások
1-1  /  1
2009. szeptember 16. szerda, 01:40#1| Minovics
"libapecsenyén hízott vértanúk" - ez a hamvasi kifejezés jutott eszembe. És nem Kéthlyről.

nka emblema 2012