sex hikaye

Első körös döntés a legjobb tévéfilmpályázatokról

A Médiatanács januárban dönt

2011. december 21. - filmhu
Első körös döntés a legjobb tévéfilmpályázatokról

Lezárult a Médiatanács nem egész estés filmek gyártására kiírt pályázatainak első fordulója. A filmszakma képviselőit felvonultató bírálóbizottságok a legjobb pályamunkákról döntöttek. Beérkeztek a tévéfilmterv- és tévéfilmforgatókönyv-pályázatok is.

 

 

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa 2011 novemberében bocsátotta ki pályázatait a nem egész estés televíziós műfajok támogatására. A dokumentum-, az ismeretterjesztő és az animációs filmek támogatására összesen 340 millió forint pályázati keretösszeg áll rendelkezésre. A televíziós bemutatásra szánt alkotások támogatását célzó pályázatokra 800 pályamunka érkezett, összesen csaknem 6 milliárd forintos támogatási kérelemmel.

A filmszakma képviselőit felvonultató bírálóbizottságok a beérkezett munkákból a legjobb terveket választották ki a pályázat második fordulójára. Az első körös értékelésnél szempont volt, hogy a közszolgálati normák szerint tartalmas, értékes tervek jussanak tovább, és azt is mérlegelte a bírálóbizottság, hogy a tervek valóban megvalósíthatók-e és alkalmasak-e televíziós bemutatásra.

A második fordulót követően a bírálóbizottság javaslata alapján a Médiatanács dönt majd támogatásra javasolt filmalkotásokról.

Zajlik a tévéfilmtervekre és forgatókönyvírásra kiírt pályázat is

Beérkeztek a pályamunkák a tévéfilmterv- és tévéfilmforgatókönyv-pályázatra is. A kiírásra összesen 42 pályázat érkezett, több mint 60 millió forintos támogatási igénnyel. A filmtervekre és forgatókönyvekre 20 millió forint áll rendelkezésre. A szakmai bírálóbizottság javaslatai alapján a Médiatanács januárban dönt arról, hogy mely munkákat támogatja. A nyertes forgatókönyvek és filmtervek alapján készülő televíziófilmek és filmsorozatok gyártását támogató újabb pályázatokat a Médiatanács előreláthatólag a jövő év első negyedében hirdeti meg.

A dokumentumfilmek, ismeretterjesztő filmek és animációs filmek gyártására, valamint a tévéfilmtervek és forgatókönyvek támogatására meghirdetett pályázati eljárások részleteiről
a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Támogatási területének honlapján (tamogatas.mtva.hu) tájékozódhatnak az érdeklődők.






nka emblema 2012