sex hikaye

Eurimages támogatások

Két magyar támogatott

2007. május 3. - filmhu
Eurimages támogatások
Az Európa Tanács filmalapja, az Eurimages 2007. április 29. - május 1. között Varsóban tartotta 105. ülését. Az Igazgató Tanács 13 koprodukciós filmterv gyártását támogatta. Ezek között két magyar terv szerepel - adta hírül a Magyar Filmunió.
 
 
 
 

Az első támogatott film a Gyöngéd kezelés, Hajdu Szabolcs magyar többségű filmje, amelynek két magyar előállítója a Katapult Film és a Filmpartners (producerek: Angelusz Iván és Kovács Gábor), koproducerei pedig a német MPF Beteiligungs (Chris Koppelmeier) és az angol Forward Films (Tracy Brimm). A Romániában, Magyarországon és Angliában forgatandó film 250 000 eurót kapott.

Ugyancsak magyar részvételű film a Lost Persons Area, a fiatal belga rendező Caroline Strubbe alkotása (magyar előállító: Új Budapest Filmstúdió, producer: Kántor László), koproducerei a Minds Meet/Artemis belga cég, valamint a De Productie holland előállító szintén 250 000 euró támogatásban részesült. A film főszereplője Hajdu Zoltán Miklós, operatőre Nagy András.

Ezen kívül két magyar érdekeltségű filmforgalmazási támogatás is született: a Grbavica berlini nagydíjas bosnyák film magyar forgalmazását (Budapest Film) 8 000 euró-val, az Iszka utazása című Szemle-fődíjas Bollók Csaba film romániai forgalmazását 5 500 euróval támogatták.



Címkék

hír



nka emblema 2012