sex hikaye

Fabricius Gábor a MOME diplomabizottságában

Republic Group INNO 2014 ösztöndíj a leginnovatívabbaknak

2013. június 12. - filmhu
Fabricius Gábor a MOME diplomabizottságában

A MOME felkérésére, 2013-ban Fabricius Gábor a diplomabizottság tagjaként vesz részt az egyetem fotográfia, tervezőgrafika, animáció és media design szakjainak közel félszáz diplomavédésén.

 

Az ismert kreatív szakember többek között Kopek Gábor rektor, Barcza Dániel egyetemi docens, Kangyal András interakció-tervező és Maróy Ákos médiaművész társaságában hallgatja meg a végzős hallgatókat, a leginnovatívabbakat pedig ösztöndíjjal is jutalmazza.

Az idei diplomavédések színvonala kifejezetten magasnak ígérkezik, hiszen az érintett szakok 48 hallgatója közül sokaknak volt már egyéni és csoportos kiállítása – nem csak a MOME szervezésében, hanem több neves múzeumban, vásárokon és jelentős galériákban is.

„Legfőbb szempontjaim, amely alapján a diplomázókat értékelni fogom: innováció, zeitgeist, color local és stratégiai kreatív gondolkodás. Szeretném, ha az elmúlt években megszerzett tapasztalataimat meg tudnám osztani a frissen pályára lépőkkel. Szuperfontos hogy egy vizuális gondolkodó valóban koncepcionális szinten, társadalmi, emberi, de technikai szinteken is képes legyen a strukturált gondolkodásra, és ezeket a műveiben is tetten lehessen érni. Szimpatikus, ha valaki egy eddig még nem látott koncepcióval, technikával indul, félreérthetetlenül hazai alkotó és a jelenre reagál. Nagyon várom ezeket a találkozásokat, bár nem klasszikus bizottsági tagként képzelem el szerepkörömet, inkább gondolkodó partnernek látom a szerepemet.” – nyilatkozta Fabricius Gábor a MOME diplomabizottsági feladat kihívásáról.

Gábor a Republic Group, a legnagyobb hazai kreatív ügynökség társtulajdonosa és innovációs igazgatója. Nevéhez több mint 60 magyar és nemzetközi kreatív díj fűződik, ez idáig csak neki sikerült elnyernie Magyarországról a kreatívok nemzetközi Oscarját: a cannes–i Arany Média Oroszlánt. A kreatívszakember Londonban, a Central St. Martin School of Art and Design-ban szerzett MA diplomát, korábban pedig a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Vizuális Kommunikáció szakán tanult. Filmjeiben, alkotásaiban nem egyszer társadalmi, etikai és emberi témákra fekteti a hangsúlyt, de az elvont művészi ábrázolás sem áll távol tőle.

Sikereinek és egyedi látásmódjának, munkásságának köszönhetően évek óta óraadó az egyetem Média Intézetében; széleskörű tapasztalatai miatt kérte fel az MOME rektora, Kopek Gábor a diplomabizottságban való részvételre is.

Gábor elmondta: a diplomamunkák elbírálása kapcsán nem csak saját szempontrendszerét osztja meg majd a hallgatókkal, de kézzelfoghatóan is hozzájárul fejlődésükhöz: Republic Group nevében ösztöndíjat kínál a legjobbaknak. A Republic INNO 2014, a leginkább innovatív, a zeitgeistra reagáló, color lokállal rendelkező és stratégiailag megalapozott diplomamunkák alkotói pénzt és szakmai kiteljesedési lehetőséget is kapnak.






nka emblema 2012