sex hikaye

Fazakas kisfilmjei külföldön

London, Aubagne, Antalya

2004. augusztus 24. - filmhu
2-2  /  2
Fazakas kisfilmjei külföldön
Fazakas Péter mindhárom kisfilmje versenybe kerül külföldön, három különböző országban, három különböző fesztiválon: Londonban (Egyesült Királyság), Aubagne-ban (Franciaország) és Antalyaban (Törökország). A Pockok, a Kaja és a Mindjárt meghalok című kisfilmek a Film Positive Productions gyártásában készültek.
Fazakas Péter kisfilmjei (szinopszis)

Kaja
(kisjátékfilm 4’33”)

Motoros futár száguld a műanyagdobozokba csomagolt kajarendeléssel az Orient Expressz kínai étteremből. De a cím téves. A mindenre elszánt, nagyvárosi túlélésre felkeményedett férfi igen kegyetlen ellenféllel találja szemben magát – egy törékeny, sebezhető lánnyal. Az egyenlőtlennek tűnő harc nem várt fordulatot vesz. A motoros megtudja, hogy mi a baj a műanyaggal. Aztán nagyon meglepődik.

Mindjárt meghalok
(rövidfilm 2’06”)

Kasza András buszsofőr tovább marad ágyban, ezért sietnie kell. A film András halál előtti pillanatait örökíti meg. Egy aranyos kiskutya váratlanul megváltoztatja az életét.

Pockok
(rövidfilm 16’20”)

Vannak akik élvezetből, vannak akik pénzért szállnak be a pocokversenyekbe. Feri (14) és barátai (Max 10, Rudy 16) ez utóbbiért teszik.

Barbi egeret Feri barátnője után nevezte el. Barbi egy szegény 13 éves lány, aki nem akar semmi mást, csak elég pénzt szerezni, hogy szüleit elküldhesse nyaralni Máltára. Feri, mindenre elszánt, hogy barátnőjének segítsen, így elhatározza, hogy benevezi Barbi egeret a versenyekre, és megszerzi a pénzt.

„Senkinek sem könnyű” – állapítja meg Feri a verseny előtt. Ez végül nagyon is igaznak bizonyul, mivel két ellenséges, nagy fiúkból álló bandának is a nagy lére fáj a foga. Barbi egérnek Tigris és Giggoloval kell megküzdenie, csak úgy, mint Feri és barátainak, akik Tigris és Giggolo bandájával állnak szemben.

Amikor a Tigrisek és Giggolok megölik Barbi egeret, Feri hadat üzen: „A szabály a gyengék menedéke; a törvény a gyávák fegyvere. Harcolni fogunk.” És harcolnak.





2-2  /  2

nka emblema 2012