sex hikaye

Fehér boszorkány vs. óriásmajom

Vezet Lewis meséje

2006. január 3. - filmhu
Fehér boszorkány vs. óriásmajom
A Narnia krónikái vezeti a szilveszteri amerikai mozis toplistát, miután letaszította az élről a King Kongot – olvasható a Guardian oldalán. Lewis meséjének feldolgozása nemcsak a tengeren túl volt sikeres, hanem világszerte, és esélyes, hogy hasonló eredményt könyveljen el, mint a legutóbbi Harry Potter-kaland.
 
 
 
 

Az USA-ban a Narnia vetett véget Peter Jackson mozijának két hétig tartó diadalmenetének. A két film versengése során a múlt héten Lewis gyerekkönyvének filmes feldolgozása 32.8 millió dollár bevételt hozott, az óriásmajom története pedig nem sokkal maradt le ettől, 31.6 millió dollárt gyűjtött. A fehér boszorkány és a szentimentális gorilla három hetes amerikai bevételi csatáját is az előbbi nyerte, 225 milliót dollárért váltottak rá jegyet, szemben a King Kong 174 milliós bevételével.

Az óriások mögött 10 millióval lemaradva a harmadik helyen áll a Jim Carrey főszereplésével készült komédia, a Dick és Jane trükkjei. A történet egy 1977-es film remake-je, amely szerint egy házaspár rablással igyekszik számláit rendezni.

Nemcsak Amerikában, hanem világszerte is hasonlóan alakult a szuperprodukciók sorrendje, a Narnia krónikái letaszította vezető helyéről a háromórás gorilla-mesét, 31 országban 41 millió dollár jegybevételt hozva, így a film eddigi összbevétele elérte az említett 225 milliót. Ezzel szemben Peter Jackson mozija jelenleg világszerte összesen 222 millió dollárnál tart, míg a korábbi listavezető Harry Potter és a Tűz Serlege 535 milliónál.

King Kong kihívója

A Narnia krónikái számos országban, például Dél-Koreában, Taiwanon és Thaiföldön is a listák élén kezdett. Ám nemcsak a távol-keleten aratott sikert, hanem Franciaországban és hazai pályán, az Egyesült Királyságban is, ott már negyedik hete verhetetlen a fehér boszorkány és a Pevensei gyerekek harca.



Címkék

narnia , king kong , hír



nka emblema 2012