sex hikaye

Felméri és Tarr alkotásai Amerikában

AFI Fest Los Angeles-ben

2011. november 2. - filmhu
Felméri és Tarr alkotásai Amerikában

Jövő héten Los Angeles-ben is bemutatkozik Felméri Cecília Végtelen percek című rövidfilmje. Tarr Béla A torinói ló alkotását a rangos amerikai fesztivál a kortárs filmművészet legjeit felvonultató válogatásban tűzi műsorra - tudatta a Magyar Filmunió.

 

 

Az Amerikai Filmintézet (AFI) 25. alkalommal rendezi meg komoly szakmai tekintélynek örvendő filmfesztiválját, az AFI Fest-et Los Angeles-ben.

A november 3-án kezdődő fesztiválon, amelynek vendégkurátora Pedro Almodóvar és díszvendégei között lesz Antonio Banderas is, tartják Felméri Cecília magyar-román koprodukcióban készült rendezése, a Végtelen percek amerikai premiervetítését. A 18 perces rövidfilm világpremierje nyáron volt a locarnói filmfesztiválon. Felméri alkotása Los Angeles-ben 35, főként tengerentúli vetélytárssal kel versenyre a rangos díjakért.

A Végtelen percek című film Szántai János Az élet című novellája alapján készült, producere Muhi András és Lakatos Róbert.

 


Az Amerikai Filmintézet seregszemléje évről-évre műsorra tűzi Hollywood szívében a kortárs filmművészet kiemelkedő újdonságait. Idén 21 film kapott meghívást a World Cinema című válogatásba. Tarr Béla A torinói ló című többszörös díjnyertes filmje, többek között Akerman, Farhadi, Kaurismäki, Kim Ki-duk és Sokurov legújabb rendezéseivel együtt lesz látható.

Tarr legutóbbi filmje jelenleg, Magyarország hivatalos nevezettjeként, versenyez a legjobb idegennyelvű film Oscar-díjáért és az Európai Filmakadémia díjaiért is.

A 25. AFI Fest november 3-10. között 36 országból érkező 110 mozgóképet tűz műsorra Hollywood mitikus filmszínházaiban.






nka emblema 2012