sex hikaye

Fesztiválon a Vagabond

Magyar folklór Berlinben

2003. február 12. - filmhu
Szomjas György sikeresnek érzi a Vagabond kedd esti premierjét az 53. Berlini Filmfesztiválon. Szerdán a berlini magyar nagykövetségen rendezett fogadáson a fő attrakciót a film zenészeinek és főszereplőjének, Horváth Katának az élőzenéje szolgáltatta - így egy csöndes sarkot kellett keresnünk, hogy megszólaltassuk a rendezőt.
 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok
- Most mutatták be igazán a Vagabondot a nemzetközi közönségnek. Reménykedem abban, hogy ez jó startja lesz a filmnek, meghívják  fesztiválokra, és el tudjuk adni. Bár ez nem az én resszortom - mondta a rendező a filmhunak a Panoráma szekcióban induló filmje szerepléséről, majd hozzátette: - Úgy érzem, sikerünk volt! Teltházas volt a díszbemutatón a 600 fős terem, és nagyon jól fogadták a filmet. Jól vette, értette és meg is tapsolta a közönség. Horváth Kati, a főszereplő, pedig énekelt a film után. Lényeg, hogy látták a filmet és hallották a zenészeket.

Szomjast a bemutató után körülvette a sajtó, hogy a magyar folklór iránti érdeklődés mellett olyan általános kérdésekkel árasszák el mint, hogy „honnan vette az ötletet” és hogy „mi volt ez az egész”.  - De ami ennél fontosabb - fejezte be a rendező a filmhunak adott interjút -, hogy a filmforgalmazók, fesztiválválogatók kérték a film kazettáját.

Szomjas György rendező a Vagabond producerével, Rosta Katalinnal, a főszereplőjével Horváth Katával és a film zenéjében közreműködő három népzenésszel: Pál Istvánnal, Bartók Józseffel és Ferenc Csabával kedden érkezett a fesztiválra.

Címkék

hír



nka emblema 2012