sex hikaye

Fiatal filmkritikusok Rotterdamban

Péntekig lehet jelentkezni

2008. november 13. - filmhu
Fiatal filmkritikusok Rotterdamban
Az idén tizenegyedik alkalommal megrendezésre kerülő program keretében hat fiatal és tehetséges kritikusnak lehetősége nyílik arra, hogy részt vegyen a harmincnyolcadik Rotterdami Nemzetközi Filmfesztiválon 2009-ben.
 
 
 
 

A programot 1998-ban hozták létre azzal a céllal, hogy a fiatal és feltörekvő kritikusoknak is megadasson a lehetőség a Rotterdamihoz hasonlóan jelentős nemzetközi filmfesztiválokon való részvétel. A kritikusok mellett gyakorlati lehetőséget biztosítanak fiatal filmproducerek számára is, nekik a Rotterdam Talent Lab elnevezésű program szól.

A nyertes kritikus pályázóknak az IFFR biztosítja a sajtóakkreditációt, és a fesztivál időtartamára (2009. január 22.- február 1.) a szállást, valamint az utazási költségek egy részét is visszatéríti. A nyertes pályázó teljes körű bepillantást nyer a rendezvény eseményeibe, és lehetősége lesz több száz nemzetközi újságíróval együtt dolgozni, miközben filmkészítőkkel és az iparág más képviselőivel is találkozhat.

A hat legtehetségesebb pályázónak látogatnia kell a FIPRESCI zsűrijének találkozóit, részt kell vennie az IFFR Daily Tiger szerkesztésében, valamint az IFFR website számára is készítenie kell cikkeket. Továbbá a kritikusoknak a saját országuk sajtójába is küldeniük kell a fesztiválról szóló anyagokat.

A jelentkezés feltételei:

- 30 év alatti életkor
- folyékony angol nyelvtudás szóban és írásban egyaránt
- jártasság a filmkritikában (nyomtatott sajtó rádió/televízió, online)
- megegyezés egy írott vagy internetes sajtóorgánummal a 2009-es Rotterdami Nemzetközi  Filmfesztiválról való tudósításról.

A jelentkezéshez csatolni kell:
- motivációs levelet
- önéletrajzot
- legalább három cikket (független) filmről vagy filmfesztiválról (angol fordításban is)
- ajánlólevelet.

A jelentkezéseket a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címre, vagy a következő levélcímre várják a szervezők: IFFR Press Office, PO Box 21696, 3001 AR Rotterdam, The Netherlands

A nyertes pályázók legkésőbb 2008. december 5-ig tájékoztatást kapnak.
Bővebb információ:
 www.fipresci.org
Tel:  +31 10 8909090






nka emblema 2012