sex hikaye

Filmjeink Uruguayban és Bradfordban, Károly herceg Bogdán Árpádot nézi

Gyorshírek

2010. március 17. - filmhu
Filmjeink Uruguayban és Bradfordban, Károly herceg Bogdán Árpádot nézi

Bemutatták a Papírrepülőket Uruguayban, négy magyar film lesz látható Bradfordban, Bogdán Árpádot nézi a brit trónörökös, gramofon felvételek lesznek hallhatóak az interneten, és az InterCom lett a Sony DVD-k és Blu-ray lemezek hazai forgalmazója.

 

Nagy siker a Papírepülők Uruguayban

Nagy siker övezete Szabó Simon első játékfilmje, a Papírrepülők uruguayi bemutatóját, amelyen Csáky Attila producer személyesen vett részt – tudatta a Magyar Filmunió. A dél-amerikai tengerparti városban, Punta del Este-ben a hétvégen kezdődött és március 21-ig tart a film ünnepe. Az idén 13. alkalommal megrendezett fesztivál Nemzetközi Panoráma című válogatásában Götz Spielmann, Francois Ozon, Christian Petzold, Sam Mendes, Jacques Audiard és Claire Denis elismert filmrendezők legutóbbi munkáival együtt tűzték műsorra Szabó Simon első játékfilmjét.

 

papirrepulok_500

"Én hajtogatok, te hajtogatsz, ő hajtogat..."



Négy magyar film Bradfordban

A Magyar Filmunió tájékoztatása szerint a nyugat-yorkshire-i Bradfordban holnap kezdődik a hetedik művészet nemzetközi seregszemléje, a műsort négy magyar mozgókép gazdagítja. Edelényi János Prima Primavera, Keményffy Tamás Mázli, Nemes Gyula Letűnt világ és Pater Sparrow 1 című alkotásai lesznek láthatóak Bradfordban a Nemzeti Média Múzeum rendezvényén.

1_vica_500

Kerekes Vica az 1-ben



Mészáros Antónia filmjét nézi a brit trónörökös

Az Este műsorvezetője, Mészáros Antónia filmjét tekinti meg a walesi pár magyarországi látogatásuk második estéjén, 2010. március 18-án, 20 órától az Uránia Filmszínházban - adta hírül az MTV. Károly herceg magyarországi diplomáciai útján több fontos kérdésről is tárgyal a magyar államfővel. A megbeszélésen az esélyegyenlőség témáját is érintik majd. Ezért vetítik le, a Brit nagykövetség szervezésében a televíziós műsorvezető Megtagadva (Rejected) című alkotását. A dokumentumfilmet idén mutatták be a Magyar Filmszemlén. Főszereplője a roma származású, díjnyertes fiatal játékfilmrendező, Bogdán Árpád, a Boldog új élet! rendezője, akiről nemrégiben Nipkow-ösztöndíja kapcsán írtunk.

charles_camilla_500

Károly herceg és Camilla



Interneten az 1906 és 1916 között Magyarországon készült gramofon felvételek

Március 17-én indítja a Neumann Nonprofit Kft. új szolgáltatását, a  Gramofon Online-t, amely a kezdéskor az 1906 és 1916 között Magyarországon készült gramofonfelvételeket teszi szabadon hallgathatóvá, kutathatóvá.  A Gramofon Online adatbázisában előadók, szerzők, műfajok, évszámok és gyártók szerint szűkíthetők  és rendezhetők a hallgatható, de nem letölthető tartalmak - akárcsak a testvérszolgáltatásként működő Filmhíradók Online esetében, amelyet nemrégiben a rangos FOCAL jelölt díjra.

gramofon_500

Gramofon kutyával
(kép: Francis Barraud: Gramofont néző és hallgató kutya, 1899)



Az InterCom a Sony DVD-k és Blu-ray lemezek hazai forgalmazója

Az InterCom Zrt. szerződést kötött a Sony Pictures DVD és Blu-ray kiadványait forgalmazó óriáscéggel, a Sony Pictures Home Entertainmenttel – amely egyebek között a Columbia és a TriStar stúdió filmjeinek mozi utáni pályáját irányítja. Ezzel az InterCom a Twentieth Century Fox Home Entertainment, a Metro-Goldwyn-Mayer, a Dreamworks, a Paramount és a Walt Disney Studios mellé megszerezte még egy "Hollywood major" DVD-inek forgalmazási jogát.






nka emblema 2012