sex hikaye

Filmmel és karikaturistákkal emlékeznek meg a Charlie Hebdóról

Vetítés és vitaest a Francia Intézetben

2015. január 14. - filmhu
Filmmel és karikaturistákkal emlékeznek meg a Charlie Hebdóról

Daniel Leconte Nem könnyű, ha hülyék szeretik az embert (C'est dur d'etre aimé par des cons) című, a Charlie Hebdo magazin ellen indított korábbi pert boncolgató dokumentumfilmjét mutatja be szerda este a Budapesti Francia Intézet, amely A szólásszabadságért címmel meghirdetett vetítés után vitaestet rendez magyar karikaturisták részvételével.

A Francia Intézet Daniel Leconte filmjével a Charlie Hebdo szerkesztőségének január 7-én merénylet áldozatául esett munkatársai és mindazok előtt szeretne tisztelegni, aki életük árán védik a szólásszabadságot a világ minden táján - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A francia nyelven, angol felirattal, magyar hangalámondással vetített film a Charlie Hebdo történetének egy fontos állomását mutatja be. 2007-ben Philippe Valt, a szatirikus hetilap tulajdonosát franciaországi muszlim szervezetek beperelték, amiért a magazin közzétette a dán Jyllands-Posten Mohamed prófétát ábrázoló, a muszlim világban számos zavargást kiváltó karikatúráit.

A film a vallási fundamentalizmus, a sajtó és a francia társadalom véleményalkotásának kérdéseit járja körbe, továbbá választ keres arra a kérdésre, hogy mit tehetnek a modern demokráciák a fundamentalizmus kihívásaival szemben.

A 18 órakor kezdődő vetítés után a Francia Intézet Szólásszabadság a karikatúrák fényében címmel vitaestet rendez Pápai Gábor, a Népszava, Marabu, a Népszabadság és Merényi Dániel, a Napirajz (index.hu) karikaturistájának részvételével, Bayer Antal képregénykritikus, a Magyar Képregény Szövetség tagjának vezetésével.

A rendezvényre a belépés ingyenes. Még több infóért katt ide!

(Forrás: MTI)






nka emblema 2012