sex hikaye

Filmművészeink Indiában

Mészáros Márta és Pálfi György

2009. október 29. - filmhu
Filmművészeink Indiában
Mészáros Márta a kalkuttai filmfesztivál díszvendége. Pálfi György személyesen mutatja be legutóbbi filmjét Mumbai nagyszabású filmszemléjén - tudatta a Magyar Filmunió.

India két nagyvárosában, Mumbaiban és Kalkuttában is a filmeké a főszerep novemberben. A Mumbai Filmakadémia szervezte nagyszabású fesztiválon 56 ország kiemelkedő mozgóképeiből látható válogatás november első hetében. Bollywood, azaz az indiai filmipar központjaként számon tartott Mumbai nemzetközi seregszemléjére Pálfi György legutóbbi filmje és Vranik Roland utópisztikus Adás-a kapott meghívást. Az improvizációkra épülő Nem vagyok a barátodcímű kísérleti filmet Pálfi György Ruttkay Zsófia társrendezővel együtt személyesen mutatja be Mumbaiban.



November 10-én India másik metropoliszában, Kalkuttában kezdődik a nemzetközi filmfesztivál Mészáros Márta retrospektívvel és számos magyar mozgóképpel. Mészáros Márta világhírű Napló-filmjei mellett láthatóak lesznek korábbi alkotásai is, többek között az Eltávozott nap, az Olyan, mint otthon vagy az Ők ketten. A jelentős retrospektív alkalmából Mészáros Márta az indiai filmfesztivál díszvendége lesz.

A 15. alkalommal megrendezendő kalkuttai seregszemle ízelítőt kínál továbbá a közelmúlt magyar filmterméséből. Alföldi Róbert, Almási Tamás, Bacsó Péter, Dettre Gábor, Fonyó Gergely, Paczolay Béla, Ragályi Elemér és Török Ferenc egy-egy rendezését tűzik műsorra.






nka emblema 2012