sex hikaye

Filmözön Prágában és Rigában

A magyar filmek északnak tartanak

2005. március 31. - filmhu
Filmözön Prágában és Rigában
A legnagyobb cseh közönségfilmeket bemutató fesztiválra, a FEBIOFEST-re hét magyar film érkezik. A lett fővárosban, Rigában ma kezdődő BIMINI-n négy magyar animáció színesíti a versenyprogramot – közölte a Filmunió.
 
 
 
 

Prága nagyszabású közönségfesztiváljára, a március 31-én kezdődő FEBIOFEST-re hét magyar film érkezik. A kilencnapos eseménynek Prága legnagyobb belvárosi filmszínházai adnak otthont, a sokszínű programot ezután további öt nagyvárosban mutatják be. Szabó István négy filmje - köztük a Csodálatos Júlia - mellett Mészáros Márta Kisvilmá-jával, Fliegauf Benedek Dealer és Salamon András Getno című alkotásával találkozhat a cseh közönség.

Korábban már hírt adtunk arról, hogy másik északi szomszédunknál, Szlovákiában mind a politikusok, a művészek és a közönség is óriási érdeklőssel fogadta Mészáros Márta A temetetlen halott című filmjét. A Jan Nowizki főszereplésével készült történelmi filmdráma áttörést is jelenhet a szomszédos ország mozipiacán, ahol a 1993 óta mindössze három magyar filmet láthatott a közönség.

A lett fővárosban ma kezdődő BIMINI elnevezésű animációs filmszemle négy magyar alkotást választott idén versenyprogramjába. A rigai fesztiválon Cakó Ferenc, Gyulai Líviusz, Patrovits Tamás és Szilágyi Varga Zoltán animációi kelnek versenyre március 31 – április 3. között.






nka emblema 2012