sex hikaye

Finisben Mundruczó Kornél új filmje a Szép napok

2002. január 14. - filmhu
Mundruczó Kornél a színészetről nyergelt át a filmkészítő pályára, ahol igencsak erős pályakezdéssel hívta fel magára a figyelmet. Első nagyjátékfilmje a Nincsen nekem vágyam semmi, a 2000-es Filmszemlén elnyerte a Legjobb első film díját, a 2001-es Szemlén pedig Afta c. munkájáért a Legjobb kisjátékfilmért járó elismerést zsebelhette be. Az idei Filmszemlén legújabb nagyjátékfilmjével, a Szép napokkal száll ringbe.

A Mundruczó Kornél – Petrányi Viktória – Zsótér Sándor forgatókönyve alapján készült Szép napokat az alkotók 36 forgatási nap alatt vették fel kaposvári, budapesti és hollandiai helyszíneken. Az készítők 70 millió forintos költségvetésből gazdálkodhattak. A közeli szemleidőpont miatt jelenleg rohamtempóban folynak az utómunkálatok, a negatív vágás kész, jelenleg a hangvágásnál tart a produkció, a rendező szerint nagyon szoros befutó lesz, de időre elkészülnek a filmmel.
A fim egyik főszereplője az Aftában feltűnt Polgár Tamás, a női szerepkben Wéber Katát és Tóth Orsolyát láthatják majd a nézők.
A Szép napok hívószavai: szorongató kisvárosi légkör, elvágyódás, összegubancolódott kapcsolatok.
filmhu

Címkék

hír



nka emblema 2012