sex hikaye

Fliegauf a Locarnói Fimfesztivál zsűrijében

Díjazottból zsűritag

2008. március 28. - filmhu
Fliegauf a Locarnói Fimfesztivál zsűrijében
Fliegauf Benedeket beválogatták az idén augusztus 6-16 között zajló Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos zsűrijébe olyan rendezőkkel együtt, mint a román Cristi Puiu, valamint az argentín Albertina Carri - adta hírül a Screen Daily.

Fliegauf Benedek Tejút című filmje tavaly Locarnoban debütált: az ambient műalkotás Arany Leopárd díjat kapott a „Napjaink filmművészei” elnevezésű versenyszekcióban. Az idén már a zsűriben foglal helyet az azóta már Balázs Béla-díjas direktor, a francia zenész-filmrendező Bertrand Bonello, az argentín szerző-rendező Albertina Carri (La Rabia), a brazil Cao Guimaraes (Andarilho), valamint a svájci rockzenész Franz Treichler mellett. Emellett a jövő hónapban Wiesbadenben megrendezésre kerülő goEast közép-európai filmfesztivál Portré rovata is Fliegauf filmjeiről szól majd.

Fliegauf János (háttal), Fliegauf Bence és az Arany Leopárd

Fliegauf mellett Cristi Puiu is csatlakozik a zsűrihez, aki a Lazarescu úr halála című filmjével 2005-ben elnyerte a Cannes-i Un certain regard szekció fődíját, majd a székesfehérvári ARIFF fődíját is bezsebelte. Fliegaufhoz hasonlóan a román direktort is ezek után hívták meg a 2. Alba Regia Fesztivál zsűrijébe 2006-ban. Fliegauf és Puiu mellett az olasz filmrendező Corso Salani, és a producer, Marianne Slot dönt majd a legjobb első filmért járó Arany Leopárdról.

(Forrás: Screen Daily)



Címkék

hír



nka emblema 2012