sex hikaye

Fliegauf Benedek szerelmesfilmre készül

Womb

2006. szeptember 19. - filmhu
Fliegauf Benedek szerelmesfilmre készül
Nem a már korábban beharangozott Tündérkör lesz Fliegauf Benedek következő rendezése. A magyar fantasy előtt ugyanis producerei kérésére belevágott egy, a Tündérkör büdzséjénél alacsonyabb költségvetésű produkció elkészítésébe. Mint azt a rendező a filmhunak elárulta, a forgatókönyv kész, a forgatás várhatóan jövőre veheti kezdetét.

„A Womb (anyaméh) tulajdonképpen szerelmesfilm lesz, az első olyan alkotásom, amelynek ez az érzés áll a középpontjában.” - nyilatkozta a filmhunak Fliegauf Benedek. A várhatóan jövő nyáron leforgatandó Womb eredetileg regénynek indult, s csak később döntött úgy a rendező, hogy  személyes ihletésű írásából filmet készít – a film producerei, Muhi András és Paul Roman ugyanis jobb szerették volna, ha a többmillió eurós büdzséjű Tündérkör előtt a  rendező előbb egy alacsonyabb költségvetésű, de legutóbbi munkájának, a Dealer-nek büdzséjét meghaladó költségvetésű filmet forgat. Muhi András, a Womb magyar producere szerint a legújabb Fliegauf-mozi körülbelül másfél millió euróból forog majd.

"küldje csak nyugodtan a forgatókönyvét"
Cillian Murphy üzenete
A nagyrészt Magyarországon és Németországban, angol nyelven forgatandó Womb leendő színészgárdája már nagyrészt összeállt a rendező fejében. „Nemrégiben készítettünk pár próbafelvételt, amely nem csak a színészek kiválasztásánál volt nagyon hasznos, hanem azt is ki tudtuk kísérletezni, de legalábbis lepróbálni, hogy milyen lesz a Womb hangvétele – ez ugyanis teljesen más lesz, mint például a Dealer volt.” Fliegauf Benedek elárulta, elképzelhető, hogy a Womb nemzetközi sztárok segédletével, például a 28 nappal később című zombifilmben feltűnt Cillian Murphy szerepeltetésével készül majd. „Nála az arc volt az, ami megfogott, vannak elképzeléseim, mindenképpen meg fogjuk keresni, de más jelöltjeim is vannak.” - mondta a rendező. Cillian Murphy a Népszabadságban egyébként azt üzente Fliegauf Benedeknek "Hogy küldje csak nyugodtan a forgatókönyvét. Várom."

Arra a kérdésre, hogy napvilágot lát-e a Womb regényként is, Fliegauf Benedek nemleges választ adott. „Korábban is előfordult már, hogy valamely történetemhez más formát választottam, később mégis előtérbe került a film. Attól a ponttól kezdve pedig már az izgat, hogy azt a bizonyos történetet hogyan lehet a vásznon megvalósítani.”

Pedig mint mondta, a Womb nem az asztalfióknak íródott. „Mielőtt jött volna a produceri kérés, hogy a Tündérkör előtt rendezzek valami mást, már vagy hatvan oldalt megírtam a regényből, amit angolra fordítva elküldtem egy külföldi kiadónak is. Tetszett nekik, és a teljes történetre igényt tartottak volna.” A Womb-regény feláldozásával azonban nem vesztek oda Fliegauf írói ambíciói. Mint mondta a Womb forgatókönyve elkészült, s míg a producerei megteremtik a forgatáshoz szükséges anyagi hátteret egy újabb regényen dolgozik. „Ez meglehetősen kísérletező jellegű dolog. Tulajdonképpen az írásban nem csak a történetmesélés motivál, hanem már az is, hogy kellő kitartással írásban is végig tudom-e vinni az elképzeléseimet.”



Címkék

hír



nka emblema 2012