sex hikaye

Forgács Péter alkotásai Prágában

Bradforban a 639. baba, Miamiban a Before Dawn

2006. március 1. - filmhu
Forgács Péter alkotásai Prágában
„Megértett emlékezet és privát történelem” címmel mutat be válogatást Forgács Péter munkáiból a One World filmfesztivál Prágában – adta hírül a Filmunió. Bradforban A 639. baba versenyez, Miamiban a Before Dawn mutatkozik be az elkövetkezendő napokban.
 
 
 
 

Március 1 - 8. között rendezi meg a People in Need Alapítvány az ember jogi dokumentumfilm fesztivált Prágában. A Václav Havel pártfogásának örvendő filmmustrán több mint 100 alkotást mutatnak be a nagyvilág mozgókép-terméséből. A vetítésekhez beszélgetések, mesterkurzusok és workshopok is társulnak. „Megértett emlékezet és privát történelem” címmel Forgács Péter műveinek szenteli retrospektív programját az idén 8. alkalommal megrendezett fesztivál. A legfontosabb közép-európai alkotók között számon tartott Forgács Péter munkásságának ez az első átfogó bemutatása cseh szomszédainknál. A 8. One World fesztivál a Privát Magyarország című sorozat alkotásai mellett a 90-es években készült dokumentumfilmeket is műsorra tűzi, valamint Forgács Péter legutóbbi munkáját a Filmszemle dokumentumfilm fődíjával jutalmazott A fekete kutya című művet is. A retrospektív vetítéssorozathoz kapcsolódóan Forgács Péter mesterkurzust is tart a prágai fesztiválon.

Dési András György és Móray Gábor sci-fi rövidfilmjét, A 639. babát a március 3-án kezdődő bradfordi filmfesztivál hívta meg versenyprogramjába. Kenyeres Bálint Before Dawnja világjáró körútjának következő állomása Dél-Florida: a 22. Miami Nemzetközi Filmfesztivál tűzi műsorra március 3-12. között.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.






nka emblema 2012