sex hikaye

Forgalmazókat és mozikat támogat a Filmalap

Több mint 100 millió forinttal

2012. május 11. - filmhu
Forgalmazókat és mozikat támogat a Filmalap

Több mint 100 millió forinttal támogatja a magyarországi art mozik működését és művészfilmek forgalmazását legutóbbi pályázati döntésével a Magyar Nemzeti Filmalap - tudatta a Magyar Filmunió.

 

 

A Magyar Nemzeti Filmalap meghozta a művészfilm-forgalmazás folytonosságának biztosítása érdekében kiírt art mozi és az art film forgalmazási gyorssegély pályázatok döntéseit. A pályázat egyszeri kiírását a hazai forgalmazók kritikus helyzete tette indokolttá. Az országos pályázat eredményének tükrében összességében 66 millió forint támogatásban részesül 21 moziüzemeltető. A támogatottak fele vidéki nagyvárosban üzemeltet filmszínházat. A forgalmazókat közel 37 millió forint gyorssegéllyel támogatja a Filmalap, amely majdnem félszáz, főként európai művészfilm országos mozibemutatóját teszi lehetővé.

A döntések során a Filmalap figyelembe vette a benyújtott költségvetéseket és egyéb elérhető pénzügyi adatokat, valamint forgalmazás esetén a bemutatásra került vagy kerülő filmek hazai és nemzetközi szereplését. A Filmalap döntésének értelmében nem minden pályázó részesült támogatásban. A gyorssegély pályázat tapasztalatai azt mutatják, hogy a benyújtott adatok és a Filmalap rendelkezésére álló információk alapján nem minden esetben volt megalapozott a támogatási igény.

A Filmalap továbbra is fontosnak tartja, hogy a külföldi művészfilmek és a magyar filmek egyaránt eljussanak a közönséghez, és tisztában van azzal, hogy ennek egyik legfontosabb hagyományos fóruma az artmozik hálózata. Az art mozik működésének és a művészfilmek forgalmazásának támogatása a továbbiakban a Nemzeti Kulturális Alapon keresztül történik.






nka emblema 2012