sex hikaye

Forgasd le saját filmed a Celluloid Workshop 12-n!

Csapó!

2009. augusztus 3. - filmhu
Forgasd le saját filmed a Celluloid Workshop 12-n!
Készíts profi körülmények között kisjátékfilmet 2009 őszén a Celluloid Workshopon - most pályázhatsz forgatókönyveddel, a technikát és a filmet mi adjuk!

Mi az a Celluloid Workshop?
Egyedülálló program a film szerelmeseinek. A 2009 őszén tizenkettedik alkalommal megrendezésre kerülő Celluloid Workshop népszerű rendezvény, amelyen akár a te negyedórás kisjátékfilm forgatókönyved is megvalósulhat professzionális technikával, és ahol a forgatási munkálatokban minden érdeklődő részt vehet. A különleges egyhetes program a miskolci VI. Fiatal Filmesek Nemzetközi Fesztiválja keretében kerül megrendezésre.

Mivel kell jelentkezni és mit lehet nyerni?
Jelentkezhetsz egy 8-15 perces kisfilm irodalmi forgatókönyvével  ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ), az önéletrajzoddal (egyetlen feltétel, hogy legyen valamilyen korábban készült kisfilmed) és legalább három segítő (stábtag, színész) megjelölésével

2009. augusztus 10-ig.

Független zsűri bírálja el a beérkezett munkákat két fordulóban. 2009. augusztus 17-én kihirdetik az első forduló győzteseit - tőlük a könyvek kidolgozott technikai forgatókönyvét várják majd. A végső döntés 2009. augusztus 24-én várható. A fő szempont az ötlet értéke és megvalósíthatósága. Idén két kisjátékfilm kap majd zöld utat.
 
Minden nyertes komplett technikát kap: egy film a Kodak támogatásával 36 percnyi 16 mm-es színesfilm-nyersanyagot, Arriflex  SR3 s16mm filmkamerát (segédoperatőrrel), 3 nap forgatási időt egy szabadon választott miskolci helyszínen; mobil világítási, kameramozgatási és hangfelvételi technikát (hangtechnikussal); valamint a laborálást követően két nap utómunkaidőt egy nonlineáris számítógépes vágóasztalon (vágó segítségével).

A négy nyertes pályázó és munkatársai egy hétre leköltöznek Miskolcra szeptember 11-20 között (szállást önköltségen tudunk biztosítani); a rendező a szeptember 12-i technikai előadásokat követő nyitóvetítésen valamelyik – vagy akár egyetlen – filmjét mutatja be a közönségnek, az utolsó napon, a záróesten pedig a pályázaton nyertes, a Celluloid Workshopon megvalósult filmjét.

Gyakori kérdések

Van pályázati díj?
Nincs, de stábod miskolci tartózkodásának szállás-, valamint a fent leírtakon túl esetlegesen felmerülő költségeket (speciális kellék, jelmez, berendezés, profi színész, díszletelem stb.) neked kell fedezned. Szállást kaphatsz tőlünk, de szervezhetsz magadnak is.

Hogyan készüljek föl?
Tanácsos még a leköltözés előtt néhány nappal ellátogatnod Miskolcra, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen helyszínek, szereplők, kellékek után keresgélned. Ha nincs helyismereted, tudunk adni tippeket, kit keress segítségért.

Mit hozzak magammal?
Minden nyertes stábnak kötelező saját maga számára legalább egy személyautót biztosítani a forgatás idejére, mert tapasztalataink alapján elengedhetetlen a munkálatokhoz a mobilitás, és nem árt egy kis segítség a szervezési munkádban (egy gyártásvezetést vállaló ember).

Lehet-e hangja a filmemnek?
Lehet, de saját érdekedben ne bonyolítsd túl, a vágási időd így is szűkös. Rögzíthetsz rövidebb párbeszédet, zörejeket, hozhatsz zenét vagy zörejeket, atmoszférahangot CD-n (audio vagy WAV).

Tudok-e világítani?
Kapsz tőlünk alapszintű, mobil világítástechnikát (lásd lent, valamint segítséget a kezeléséhez). A film érzékenysége miatt érdemes napos helyszínt, nappali jeleneteket választani – már csak azért is, mert a világítás nem elegendő egy éjszakai erdőjelenet forgatásához.

Ha filmre forgatok, hogyan vághatom videón?
A leforgatott és előhívott negatívot (Best Light átírással) videókazettára másoljuk és ezt az anyagot vághatod meg a workshop során. A negatív fényelésénél (színkorrekciójánál) nem tudsz jelen lenni, de adhatsz instrukciókat a fénymegadónak írásban (ha akarsz). A vágás során a számítógépen is lehetőséged van színkorrekciók elvégzésére.

Milyen formában készül el a film, és kié lesz?
A negatívot neked adjuk, a kész film fölött a szerzői jog a tiéd, a produceri jogokat veled közösen gyakorolják a Celluloid Workshop szervezői.

Mit tegyek, ha korábban még csak videóra forgattam?
A pályázatnak nem feltétele a filmes előélet, csak egyetlen, bármilyen technikával elkészült és megvágott munka. A Workshopon tapasztalt segédoperatőr és vágó segíti a munkádat, a rendezvény első napján pedig elméleti és gyakorlati előadásokon képezheted magad.

Mit tegyek, ha még nem forgattam semmilyen filmet?
Ha jelentkezni akarsz, nagyon gyorsan forgass le és vágj meg egy rövid, fikciós filmet. De nem muszáj jelentkezned – csatlakozhatsz a Workshop 12. első napján is a stábokhoz, örömmel fogadják a segítőket.

Eszközlista

ARRI SR3 s16 mm filmkamera , akkumulátorok, zoom vagy fix objektívek, statív, 3 filmkazetta, kb. 36 percnyi Kodak film (segédoperatőrrel)
1 db 1,2 kW fémhalogén (nagy fényerejű) lámpa
1 db 8x55W fénycső tabló
1 db 4x36W fénycső tabló
1 db 1x36W fénycső
2 db 650W ARRI spot lámpa
1 db dolly (kamerakocsi) sínnel vagy gumikerékkel, kiegészítőkkel
hangtechnika (mikrofon, MiniDisc, hangmérnökkel)
teherszállítás a helyszínre és vissza (előzetes időpontegyeztetés alapján)

Bővebb információ itt

Details in English

Szervezők: a Celluloid Műhely, a Szemtől Szembe ’99 Alapítvány, a Cell Media és a Mark Produkció

Támogatóink: Magyar Mozgókép Közalapítvány, Nemzeti Kulturális Alap, Kodak, Kerületi Kalauz

FOTÓKAT SZÍVESEN KÜLDÜNK – Lóth Balázs
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
20/972-6170






nka emblema 2012