sex hikaye

Forgatókönyveket vár az HBO

A leadási határidő szeptember 26-a

2014. július 1. - filmhu

Múlt héten tartotta első, Írók Napja névre keresztelt szakmai rendezvényét az HBO, melyre olyan már íróként dolgozó és a szakmával még csak most ismerkedő embereket várt, akik szívesen dolgoznának az HBO hazai gyártású sorozatain. A rendezvény végén a csatorna meghirdette a First Draft pályázatot.

 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok
Először tartott forgatókönyvíróknak szakmai napot az HBO, melyen tapasztalattal bíró alkotókat éppúgy vártak, mint kezdőket vagy diákokat. A csatorna olyanokat várt a rendezvényre, akik szívesen részt vennének a magyar HBO saját gyártású vagy adaptált sorozatainak forgatókönyv–fejlesztési munkálataiban.

A szakmai rendezvény lezárásaként az HBO bejelentette, hogy forgatókönyvíró-pályázatot hirdet: a First Draft pályázatra a mai Magyarországon játszódó, heti folytatásos drámasorozatok forgatókönyveit várja a csatorna. A pályamű egy 30 vagy 60 perces sorozat nemzetközi forgatókönyv-formátum alapján megírt első epizódja lehet. A leadási határidő szeptember 26. éjfél, az eredményhirdetés pedig december 1-jén várható. A legjobbnak ítélt forgatókönyvek alkotói ajánlatot kapnak, hogy szerződéses jogviszonyban sorozattervüket fejleszthessék a magyar HBO munkatársainak irányításával.

Az HBO First Draft pályázatról bővebb információk a www.hbo.hu/palyazat oldalon olvashatók.


nka emblema 2012