sex hikaye

Francia díj a Születésnapnak, keresik Vitay Georginát

Gyorshírek

2010. december 6. - filmhu
Francia díj a Születésnapnak, keresik Vitay Georginát

Zenei díjat kapott Aix-en-Provence-ban Csukás Sándor kisfilmje, keresik az új Abigél főszereplőjét, és különdíjat nyert a Gramofon Online az Év Honlapja versenyen.

 

Francia díj a Születésnapnak

December első napjaiban 28. alkalommal rendezték meg a rövidfilmek nemzetközi versenyét Aix-en-Provence-ban – tudatta a Magyar Filmunió. A jelentős franciaországi rövidfilm fesztiválon a legjobb eredeti filmzene díját a Születésnap című magyar alkotás nyerte el, a díjat a rendező-operatőr Csukás Sándor személyesen vett át a zsűritől. Csukás Sándor operatőr első rendezéséhez a Besh o droM együttes vezetője, Barcza Gergely komponálta a zenét. A Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült filmet a díjkiosztó ünnepség után a többi díjazottal együtt levetítették az ünneplő közönségnek Aix-en-Provence-ban.

 

szuletesnap2_500

Abonyi Fanni, Eiman Ilona és Jablko Rebeka a Születésnap című kisfilmben

 


Bánfalvy Ágnes keresi az új Vitay Georginát

A színész-rendező vászonra viszi Szabó Magda Abigél című regényét, a munkálatok jelenleg a szereplőválogatásnál tartanak. Vitay Georgina főhős szerepét játszó színésznő személye a legfontosabb Bánfalvy Ágnes számára, továbbá lényeges, hogy méltó utódja legyen a tragikusan fiatalon elhunyt Szerencsi Évának. „Nem egyszerű meglelni az igazi Ginát, hiszen egy igazi díva-szerepről van szó, amelyben az őt játszó művész kedvére lubickolhat. Azt gondolom, ennek bármelyik színésznő örülne, nem mindennapi lehetőségről van szó. Bevallom őszintén, sok név van a fejemben, ismerősök és ismeretlenek is. Gryllus Dorka, Tompos Kátya és Trokán Nóra neve is eszembe jutott, ők ugyanis mindannyian olyan érdekes karakterek, akik hordoznak valamit Gina egyéniségéből ” – árulta el a rendezőnő.
abigel_500

Garas Dezső, Básti Lajos, és Szerencsi Éva az 1978-ben készült Abigélben

 


Különdíjat nyert a Gramofon Online az Év Honlapja versenyen


A Neumann Nonprofit Kft. szolgáltatása, a Gramofon Online kapta a kultúra kategória különdíját az Internet Marketing Klub és a Magyar Marketing Szövetség által meghirdetett Év Honlapja 2010 versenyen. A zsűri az értékelésnél a minőségi megvalósítást és a szolgáltatás ritkaságokat bemutató, hiánypótló jellegét emelte ki. Az idén márciusban indult online szolgáltatás célja, hogy a
Magyarországon 1962-ig készült, nagyjából 50 ezer, 78-as fordulatszámú gramofonfelvétel korlátozás nélkül, ingyenesen hozzáférhető legyen az interneten. A honlap készítői bíznak benne, hogy a létrejövő gyűjtemény lefekteti az alapokat egy alulról építkező nemzeti hangtár számára.





nka emblema 2012