sex hikaye

Franciaországban versenyez az Ischler

Az Aubagne-i Nemzetközi Filmfesztivál és Lille is kíváncsi Hartlung Attila filmjére

2015. március 17. - filmhu
Franciaországban versenyez az Ischler
 
Hartung Attila Ischler című rövidfilmje képviseli idén hazánkat az Aubagne-i Nemzetközi Filmfesztiválon, majd nem sokkal később újabb neves francia fesztiválra hivatalos a Holokauszt idején játszódó történet.
 
 
Aubagne szereti a magyar filmeket: korábban a Finale, a Variációk, az Előbb-utóbb illetve Nemes-Jeles László kisfilmjei is versenyeztek a dél-franciaországi városban, és többször díjakat is elhoztak (Antik, Johanna, Alterego). Idén 11 blokkban összesen 71 film kapott helyet a kisfilmes mezőnyben, s az Ischler az egyetlen magyar alkotás köztük.
 
Az Ischler a tavalyi Friss Húson debütált, ahol különdíjat nyert, és később a Filmhéten is láthatták idehaza az érdeklődők. Októberben a pekingi diákfilmfesztiválon indult a film nemzetközi karrierje, ahol közönségdíjat nyert. Az azóta eltelt hónapokban számtalan seregszemlén megfordult az Ischler, köztük a triesztin is, valamint San Diego és Atlanta zsidó filmfesztiváljaira is meghívták. Az Ischler az Aubagne-i szereplést követően március végén a Palm Beach-i Nemzetközi Filmfesztiválon méretteti meg magát, majd áprilisban egy újabb francia fesztivál, Lille következik. Utóbbi városban Hartung Attila korábbi, Fasírt c. kisfilmje is versenyzik majd. 
 
ischler2 600
 
A Színház- és Filmművészeti Egyetemen Szász János és Janisch Attila osztályában az alapszakot nemrégiben befejező Hartung Attila alkotótársai is az ún. 6x6-os évfolyam növendékeiből kerültek ki: Kürti István (operatőr), Csaba Bálint (forgatókönyvíró), Duszka Péter (vágó), Molnár Dániel (gyártásszervező), Zolnai Eliza (hangmérnök). A film főbb szerepeiben Szervét Tibor, Eke Angéla, Pető Kata, Bach Kata és Znamenák István láthatóak. A film az SZFE gyártásában, a Filmfabriq és a Mirage Film Studio koprodukciójában készült.





nka emblema 2012