sex hikaye

Furcsa és megmagyarázhatatlan történetek

Reisz Gábor alkotása a Filmhéten

2014. október 17. - filmhu
Furcsa és megmagyarázhatatlan történetek

Barátok segítségével, minimális költségvetésből készült Reisz Gábor diplomafilmje, mely a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a zsűri nagydíját. A VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan ezen a hétvégén a Filmhéten is megtekinthető.

"Áron (Ferenczik Áron) (...) hiába végzett bölcsész, a felnövés útján lassan bandukol, és sem munkát nem hajlandó keresni, sem az őt otthagyó Esztert (Jakab Juli) nem képes elengedni. Ehelyett inkább fantáziál arról, hogy hol fog meghalni (Astorián? Blahán?), olyan filozófiai kérdéseket feszeget, hogy miért félek, ha van bérletem?, eldönti, hogy hétfőn már tényleg elkezdi írni a könyvét, és kigondolja, hogy biztosan ma azért sikerült elérnie a villamost, mert a barátai átvették a város fölötti irányítást, hogy egy gigantikus meglepetésbulit szervezzenek neki – merthogy épp 29 éves. Szóval nem hamarkodott el semmit eddig, most viszont az önfeledt iszogatás során vásárolt egy repülőjegyet Lisszabonba. Másnap a barátaival rekonstruálják az estét, és természetesen az őt eltartó szülei is tudomást szereznek a számláról eltűnt 140 ezer forintról. Túlgondoskodó anyja (Takács Katalin) és szigorúskodó papucs apja (Kovács Zsolt) dolgozni küldik, de láss csodát, Áron az anyja által megírt önéletrajzot idéző – és közben csetelő – HR-essel sem ért szót. Végül meghozza a döntést, és elmegy Portugáliába, hogy végre nyugodtan csinálhasson ott semmit" - írtuk a miskolci bemutató után a filmről.

Nézz bele a filmbe!

Kis költségvetésből, barátok segítségével, gerillamódszerekkel készült Reisz Gábor diplomafilmje, mely minden nagy tanulság erőltetése nélkül szól lebegésről és sodródásról, és amelyben a szürrealitás nem csak humoros, hanem mindennapi is. A Cinefesten is nagyon szerették a filmet, hiszen a fesztiválon a zsűri nagydíját kapta a VAN.

A VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlant október 17-én és október 19-én vetítik a Filmhéten. A filmre a jegyek egységes 610 forintos áron válthatók.

A teljes pénteki programért kattints ide!






nka emblema 2012