sex hikaye

Gauder Áronék viking sagája

Egill útra kel

2005. november 23. - filmhu
Gauder Áronék viking sagája
A Nyócker! sikere után Gauder Áronék következő animációs játékfilmjükre készülnek – olvasható a Cineuropán. Az elismerés jeleként Franciaországban a 2006. év elejétől a gall közönség is láthatja a Budapest legkülönfélébb etnikumaihoz tartozó helyiek kalandjait bemutató, az Annecy-i animációs fesztiválon is nyertes filmet. Gauderék új projectje, az Egill egy X. századi izlandi történet feldolgozása lesz.
 
 
 
 

Az új filmterv ambiciózus vállalkozásnak ígérkezik, ha lehet a Nyócker!-nél is több animációs technikát alkalmaznak. A producerek, Novák Erik és Liszka Tamás már keresik a produkcióba bevonható nemzetközi partnereket.

Az Egill egy viking sagára alapul, és egy valódi történelmi személy, Egill Skallagrimson hányattatásait követi nyomon. A brit partoknál hajótörést szenvedett és halálra ítélt Egill a kivégzése előtti éjszakán egész addigi életét teszi mérlegre, és elhatározza, ódát ír a királyhoz, amelyben annak bocsánatát igyekszik elnyerni.

A kalandor költő ifjúságát Izlandon töltötte, ahol megmutatta zenei tehetségét és erőszakos természetét is. Majd Egill Norvégiába került, ahol bűnösnek találták egy gyilkossági ügyben, amely felkeltette a helyi Ginnhildur herceg haragját. Később magányosan a Balti-tenger partjai mentén utazgatott, amikor megházasodott, azonban zűrzavaros élete folyamán visszakeveredett Norvégiába, ellenségei földjére. Párbajok, fehér és fekete mágia, tengeri utazások, szerelem és bosszú kísérték kalandos életét.

A Gauder-csapat meglepően sikeres debütáló munkája a Cineuropa adatai szerint 18 hónap alatt körülbelül 100 millió forintos bevételt ért el. A film nemcsak a hazai filmszínházakban aratott sikert, hanem a nemzetközi fesztiválok közönsége előtt is kiválóan szerepelt. A 2005-ös Filmszemlén elnyerte a Rendezői látvány díjat, majd Annecy-n Kieven, Ottawán, Sitgesen, Szöulon ívelő diadalút következett.Címkék

egill , gauder áron , hírnka emblema 2012