sex hikaye

Gigor menni Amerika

A következő filmterv már az IFP-n

2010. szeptember 7. - filmhu
Gigor menni Amerika
Gigor Attila Az ember akit nem lőttek le című filmtervét beválogatták az IFP Project Forumára. Az esemény a szeptember 19 és 23 közötti Independent Film Week részét képezi, és kifejezetten az amerikai független filmes piacra fejleszt forgatókönyveket.


Az idei Project Forumra összesen 150 filmtervet választottak ki, olyan neves alkotóktól mint Howard Gertler és John Cameron Mitchell (Shortbus), Lynette Howell (Fél Nelson), Mark Heyman (Pankrátor), Ross Katz (Lost in Translation), Tony Kaye (Amerikai História X), valamint egyetlen magyarként a kezdeményezés történetében Gigor Attila Az ember akit nem lőttek le című filmtervét. A szeptember 19 és 23 között New Yorkban megrendezett találkozó azt a célt szolgálja, hogy az észak-amerikai filmipari szereplők és az új tehetségek, új filmtervek egymásra találjanak.

Gigor Attila és producere, Pusztai Ferenc az IFP No Border elnevezésű koprodukciós fórumán vesz részt: a honlapon drámaként jelölt film  főszereplője egy férfi, aki a túlélők bűntudatával küzd. Egyrészt ikertestvére mozgássérült, míg ő egészséges, majd egy lövöldözés egyetlen túlélőjeként szeretné bebizonyítani önmagának és  testvérének, hogy érdemes volt a szerencséjére. A filmet A nyomozó-hoz hasonlóan Gigor írná és rendezné, és Pusztai Ferenc cége, a KMH gyártaná. A filmről a rendező korábban részletesen nyilatkozott {origo}-nak.

Pusztai Ferenc producer azért is örül nagyon a lehetőségnek, mert így Az ember akit nem lőttek le előtt megnyílik az észak-amerikai függetlenfilmes piac, mind gyártási, mind forgalmazási értelemben, hiszen az IFP keretében kifejezetten erre a területre fejlesztenek filmterveket: magyar filmterv soha korábban nem került be ebbe a válogatásba.

Korábban már felreppentek hírek arról, hogy a New Line Cinema készítene remake-t A nyomozó-ból.

Bővebben az IFP-ről.





nka emblema 2012