sex hikaye

Golden Globe: A király beszéde 7 jelölést kapott

Kedden hozták nyilvánosságra a jelölteket

2010. december 16. - filmhu
Golden Globe: A király beszéde 7 jelölést kapott

Hét kategóriában is Golden Globe-ra jelölték a The King's Speach (A király beszéde) című brit történelmi drámát. Hollywood második legrangosabb filmdíjának jelöltjeit helyi idő szerint kedden hajnalban hozták nyilvánosságra a Los Angeles-i Beverly Hilton Hotelben - tudatta az MTI.

 

A jelölteket 25 filmes és televíziós kategóriában Philip Berk, a díjakról döntő Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetsége (HFPA) elnöke ismertette, Josh Duhamel, Katie Holmes és Blair Underwood közreműködésével. A 68. Golden Globe-díjátadó 2011. január 16-án lesz a Beverly Hilton Hotelben. A házigazda - akárcsak tavaly - ismét Ricky Gervais lesz. A Cecil B. DeMille életműdíjat Robert De Nirónak ítélte oda a nemzetközi kritikusok testülete.

A király beszéde, amely VI. György brit uralkodóról szól, nemcsak a legjobb drámai film kategóriájában nyerhet majd, a főszerepet alakító Colin Firth, valamint a mellékszerepekben feltűnő Helena Bonham Carter és Geoffrey Rush is feljutott a jelöltek listájára.

 

burlesque_500
Díva


A drámai filmalkotások öt jelöltje közé A király beszédén kívül a Black Swan (Fekete hattyú) című balettdráma, a The Fighter (A harcos) című bokszfilm, az Eredet című sci-fi és A közösségi háló című Facebook-sztori került be.

A legjobb vígjáték, illetve musical mezőnyben az Alice Csodaországban, a Díva című zenés film, a The Kids Are All Right (A gyerekek jól vannak) című film, a Red című akciókomédia és Az utazó című akciórománc versenyez.

A közösségi háló és a The Fighter egyaránt hat-hat jelölést gyűjtött össze.

alice_500


A drámai műfajban a legjobb színész díjáért Jesse Eisenberg (A közösségi háló), Colin Firth (A király beszéde), Mark Wahlberg (The Fighter), James Franco (127 Hours) és Ryan Gosling (Blue Valentine) küzd. A legjobb drámai színésznő pedig Halle Berry (Frankie and Alice), Nicole Kidman (Rabbit Hole), Jennifer Lawrence (Winter's Bone) Natalie Portman (Black Swan) vagy Michelle Wiliams (Blue Vaelntine) lehet.

A vígjáték, illetve musical műfajban a legjobb színész kategóriában Johnny Depp önmagával is verseng majd, mivel Az utazó és az Alice Csodaországban című filmért is kapott jelölést. A színésznőknél viszont egy film, a The Kids Are All Right két szereplője, Annette Bening és Julianne Moore is bejutott a mezőnybe. Kihívóik: Anne Hathaway (Szerelem és más drogok), Angelina Jolie (Az utazó) és Emma Stone (Könnyű nőcske).

illuzionista_500

Az illuzionista


A legjobb külföldi film kategóriában a mexikói Biutiful, a francia Le concert, az orosz Kraj (Peremvidék), az olasz Szerelmes lettem és a dán Haevnen szerepel.

Az animációs filmek csoportjában a Toy Story 3., a L'illusionniste, az Így neved a sárkányodat, a Gru, valamint az Aranyhaj és a nagy gubanc nyerheti az Arany Glóbuszt.

A televíziós miniszériák vagy filmek kategóriájában a Carlos, a The Pacific - A hős alakulat, a Temple Grandin, a Dr. Halál és a The Pillars of the Earth kapott jelölést.






nka emblema 2012