sex hikaye

Görög Zita topmodellt alakít

Lengyel Andor második filmje

2005. augusztus 23. - filmhu
Görög Zita topmodellt alakít
Cseh Annamária után Görög Zita is főszerepet vállalt egy hazai egészestésben. A tavalytól Analog Artists néven, kibővített tevékenységi körrel működő egykori forgatókönyvíró iskola filmjét a Kistestvér alkotója, Lengyel Andor rendezi. A romantikus vígjáték rekordidőnek számító három hónap alatt készül majd el. Az alkotók olyan elfoglaltak, hogy a filmről a produkció sajtóügyeit intéző Press Stage munkatársa, Hidasi Judit nyilatkozott.
 
 
 
 

A 2002-ben világra jött forgatókönyvíró iskola tavaly nyáron bővült stúdióvá Analog Artists néven. Produkciói közül elsőként a most forgó Fej vagy írás kerül majd a mozikba, januárban pedig az utómunkálatoknál tartó, Kovács M. András, Szajki Péter, Szirányi Péter és Tóth Róbert „koprodukciójából” származó Antigoné 2005 is látható lesz. November-december táján kezdhet forogni a következő, egyelőre szupertitkos nagyjáték, de további két forgatókönyv is íródik már. Az Analog Artists természetesen hű maradt korábbi fő profiljához, az oktatáshoz, is. A forgatókönyvírói képzést színész- és rendezői alapképzéssel egészítették ki, a fő cél pedig, mint azt Hidasi Judit elmondta, egy független műhely létrejötte.

Görög Zita "under world"
Len Wiseman: Underworld I

Lengyel Andor második nagyjátékfilmje egy topmodell és egy szállodai mosogatófiújaként tevékenykedő egyetemista véletlen (konkrétan: közúti baleset) folytán bontakozó kapcsolatát boncolgatja. Komolyság természetesen kizárva! Mint azt a sajtószóvivő elárulta, a filmnek semmi köze a témájában hasonló Sztárom a párom történetéhez, mivel tele van helyi vonatkozású poénokkal, valódi pesti humorral. Éppen ezért nem is annyira külföldre, mint inkább „belső használatra”, igazi magyar komédiának szánják.

A forgatást két hete kezdték el a Műegyetemen. A „katedrás” jelenetekben Havas Henrik is közreműködik majd, mint szigorú tanárember. Bár a teljesen kiszámíthatatlan időjárás itt-ott közbeszól, a helyzet nem csak hogy nem reménytelen, de egyre jobb. A stáb ma forgatja a film utolsó, kollégiumi jelenetét, igaz, a jeleneteket nem sorban veszik fel. Lengyel Andor és csapata további három hetet szánt a forgatásra, a tempó ugyanis feszített, hiszen a filmnek november elejére már a mozikban kell lennie. A sietséget Hidasi Judit a mozibajáró-kedvvel hozta összefüggésbe, ugyanis az emberek ősszel és télen mennek a legszívesebben vetítésekre.

Bár a rendező kezdettől fogva a televíziós műsorvezetőként és epizodistaként (James Bruce: Den of Lions, Len Wiseman: Underworld I.) már bevált modellt szerette volna a főszerepben látni, Görög Zitának komoly castingon kellett bizonyítania tehetségét. Egyébként a film összes főszerepére tartottak válogatást, mivel a készítők nem titkolt szándéka, hogy új neveket dobjanak be a köztudatba. Így került a szereplőlistára a modell húgát alakító, szintén nemzetközi topmodellként befutott Betta, akit a Zara arcaként ismerhet a közönség, illetve a hősszerelmes bőrébe bújt ifjú fehérvári színész, Keller János, aki a Móra Ferenc Szép karácsony szép zöld fája című írásának filmadaptációjában állt először kamerák elé. Mellettük a produkciót olyan nevekkel is megtámogatták, mint Reviczky Gábor és Pindroch Csaba.



Címkék

hír



nka emblema 2012