sex hikaye

Groó Diana Olaszországban

Vespa a Vespa és film kiállításon

2010. november 11. - filmhu
Groó Diana Olaszországban

Groó Diana Vespa című filmjével nyit az toszkánai Piaggio múzeumban megrendezendő vetítéssorozat a kultikus motor és a film kapcsolatáról - tudatta a Magyar Filmunió. A kalkuttai nemzetközi filmfesztivál két magyar játékfilmeket tűz műsorra a napokban.

 

Magyar film nyitja meg az olaszországi Piaggio múzeumban szombaton a „Vespa és a mozi” című kiállításhoz kapcsolódó vetítéssorozatot. Groó Diana második játékfilmje, amelyet a közelmúltban Sienában, Genfben és Cottbusban is díjaztak a nemzetközi filmfesztiválok, a toszkánai Pontederában lesz látható. A Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával szerb koprodukcióban készült játékfilm nemzetközi premierje Észak-Amerika egyetlen A-kategóriás filmfesztiválján, Montrealban volt augusztus végén, nemrég Dél-Amerikában is nagy sikerrel mutatta be a Sao Pauló-i mustra. A „Vespa és a mozi” című toszkánai vetítéssorozat megnyitóján Groó Diána személyesen vesz részt. A kultikus motor és a filmművészet kapcsolatát bemutató kiállítást a Fondazione Piaggio és a Centro Multimediale del Cinema szervezi.

Az indiai megapoliszban, Kalkuttában a napokban látható válogatás a nagyvilág filmterméséből. A kalkuttai nemzetközi filmfesztiválra 38 ország filmjei kaptak meghívást. Műsorra tűzik Koltai Lajos Sorstalanság és Mészáros Márta Utolsó jelentés Annáról című mozgóképeit, utóbbit az indiai bemutatóval párhozamosan Melbourne-ben és Sydneyben is vetítik.






nka emblema 2012