sex hikaye

Groteszk animáció nyerte az Örkény kisfilmpályázatot

Örkény Antal volt a Daazo zsűrielnöke

2012. június 11. - filmhu
Groteszk animáció nyerte az Örkény kisfilmpályázatot

43 nevezés érkezett a Daazo.com, a Margó Városi Irodalmi Fesztivál és a Bookline által közösen szervezett Egy perc, egy történet című Örkény kisfilmpályázatra. Az Örkény Antal elnökölte zsűri két fődíjat és két különdíjat adott ki, és egy meglepetésdíj is gazdára talált a vasárnap este az A38 hajón rendezett ünnepélyes díjátadón.

 

Különdíjat kapott Bene Nikoletta Üres lap című animációja, amelyben Örkény István azonos című egyperces novelláját dolgozta fel, és elismerésben részesült Varga Máté és Bunda Balázs munkája, a Mindig van remény. A második díjat, azaz egy Lenovo Tabletet a 21Orban néven dolgozó Orbán testvérek, azaz Orbán Zalán és Koppány nyerték A végső kérdés című novellából készített adaptációjukkal. A Nyugat-Magyarországi Egyetem tervezőgrafika szakára készült diplomamunkában Farkas Milán dolgozta fel a Mi a groteszk című novellát - ez nyerte a fődíjat, ami egy IPad 2, amelyet a Bookline ajánlott fel. Különdíjat ajánlott fel a Budapest Film Academy is: Szarvas Szilárd egy angol nyelvű klipet készített a Hogylétemről című egypercesből Inside out címen, egy kurzust választhat a következő félévben.

 



Mi a groteszk?


A díjátadón Örkény István fia és jogörököse, Örkény Antal elmondta, hogy lenyűgözte a fiatal filmalkotók lelkesedése, amellyel az Örkény életművet dolgozták fel a pályázat során, Deák Dániel, a Daazo.com alapítója pedig kiemelte, hogy a zsűrizés során több film is kiemelkedett, dicsérte a Fate, a Pogácsa, az Örkény információ, és az Egyperces halál és az In memoriam dr KHG című filmeket.



A végső kérdés


Az Egy perc, egy történet azonban nem ért véget, hiszen elindult a közönségszavazás! A zsűri után a közönség is kiválaszthatja a kedvenc Örkény egypercesét: Sony e-book readert nyerhet az a filmalkotó, akinek a filmje a legtöbb lájkot gyűjti be a Daazo.com oldalán június 30-ig.



Mindig van remény


A Egy perc, egy történet pályázatra érkezett Örkény kisfilmek megtekinthetőek a Daazo.com oldalán: daazo.com/orkeny






nka emblema 2012