sex hikaye

Grúz film kapta a fődíjat Szarajevóban

In Bloom

2013. augusztus 25. - filmhu
Grúz film kapta a fődíjat Szarajevóban

Nana Ekvtimishvili and Simon Groß grúz rendezők In Bloom című alkotásukért vehették át a 19. Szarajevói Nemzetközi Filmfesztivál fődíját a szombat este megtartott záróeseményen.

 

A legjobb színésznőnek járó Szarajevó Szíve-díjat Lika Babluani és Mariam Bokeria kapták szintén az In Bloom című alkotásában nyújtott alakításukért. A színészek között Bogdan Diklić-t díjazta a zsűri, aki a horvát-bosnyák koprodukcióban készült A Stranger című alkotásban tűnt fel a vásznon.

A zsűri különdíját szintén a Bobo Jelčić által rendezett A Stranger kapta.



Nézd meg Valaki vacsorára előzetesét!


A legjobb kisfilmnek a román Radu Jude Shadow of a Cloud című alkotását választották. A rövidfilmes versenyprogramba Dési András György és Móray Gábor legújabb rendezését, a Valaki vacsorára című alkotást is beválasztották.

A legjobb dokumentumfilm díjáért szintén versenyben volt magyar alkotás, Groó Diana Regina című műve, ám végül egy osztrák film, a Juri Rechinsky által rendezett Sickfuckpeople kapta meg a kategória Szarajevó Szíve-díját.



A Regina előzetese

A Work in Progress Digital Cube Award díját és a vele járó jutalmat egy magyar alkotás, Hörcher Gábor Roma Rally című dokumentumfilmje kapta. A fődíj azt jelenti, hogy 20 ezer euró értékben a Digital Cube nevű, filmes utómunkákat végző román cég elvégzi a film teljes képi utómunkálatait. A filmkészítők terve az, hogy január végére teljes egészében elkészül az alkotás.

Továbbá magyar sikernek tekinthetjük, hogy a magyar alkotók által készített Vakáció a tengerparton (Cristina Grosan) című kisfilm nyerte el a szarajevói filmfesztivál kiemelt programja, a Sarajevo City of Film nagydíját, az Atlantic Grupa Award-ot és a vele járó 2000 eurót.

A nyitóünnepségen pedig Tarr Bélát tüntette ki a fesztivál a „Szarajevó Tiszteletbeli Szíve díjával” (Honorary Heart of Sarajevo Award).

A díjazottak teljes listája ITT olvasható.



Nézz bele a Vakáció a tengerparton című kisfilmbe!





(2) 
Hozzászólások
2-1  /  2
2013. augusztus 27. kedd, 16:57#2| filmhu

Kedves belacska!

Köszönjük az észrevételt. A hiányosságot pótoltuk.

 
Előzmény: belacska #1
 
2013. augusztus 26. hétfő, 10:45#1| belacska

Kedves Szerkesztőség!

 

Valamit nem értek! Ha már posztolnak a 19.Szarajevói filmfesztiválról, és annak győzteseiről - különös tekintettel a magyar vonatkozású díjazottakra - akkor mégis miért nem veszik a fáradságot és nézik, olvassák (?) végig - az Önök által belinkelt - oldalt? Mert, hogy a Holiday at the seaside érthetetlen módon túlhype-olt filmről minden bekezdésben említést tesznek, de arról, hogy mondjuk Hörcher Gábor dokumentumfilmje WORK IN PROGRESS DIGITAL CUBE AWARD-ot nyert, említést sem tesznek!


nka emblema 2012