sex hikaye

Gyorshírek: Az Anilogue Miyazakival indít, Magyarországon fog forgatni Ridley Scott

V. Fehérvászon Függetlenfilm Fesztivál

2008. november 14. - filmhu
Gyorshírek: Az Anilogue Miyazakival indít, Magyarországon fog forgatni Ridley Scott
A november 27-én kezdődő Anilogue nemzetközi animációs filmfesztivál Miyazaki új alkotásával nyit, indul az V. Fehérvászon Függetlenfilm Fesztivál, Ridley Scott Magyarországon fogja forgatni a sztálini Szovjetunióban játszódó politikai thrilleré, és megjelent az Apertúra őszi száma.

Miyazaki legújabb filmjével indul az Anilogue 2008 nemzetközi animációs fesztivál

A Ponyo a tengerparti sziklán című, egész estés anime magyarországi premierjével veszi kezdetét a legnagyobb budapesti animációs fesztivál hatodik évada november 27-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Az Anilogue fesztivál 2008-tól nemcsak műsorában, hanem helyszínei révén is nemzetközivé válik. A november 27-től december 3-ig, tehát egy egész héten át tartó eseménysorozat novemberre eső filmjei Budapesten, a decemberi vetítések pedig már az osztrák fővárosban várják a nézőket.


Ponyo a tengerparti sziklán


Indul az V. Fehérvászon Függetlenfilm Fesztivál

Az 1998 őszén indult fesztivál idén a 2006-2007 év legjobb független filmjei mellett - az elmúlt 76 év legjobb magyar független/amatőr filmjeiből kínál átfogó válogatást, felhasználva a MAFSZ archívumának gyöngyszemeit.

Az idén a szervezők vendégül látják a Buharov testvéreket, akiktől levetítenek 11 filmet, az idei MAFSZ szemléből 34 filmet válogattak be, és még 10 fehérvári film is látható lesz.

A fesztiválra november 14-15-én kerül sor a székesfehérvári Szabadművelődés Házában.

A fesztivál programjáról bővebb információ itt található.


Buharov: Lassú tükör


Ridley Scott Magyarországon forgat

A Film New Europe értesülései szerint a háromszoros Oscar jelölt Ridley Scott, az angol származású Tom Rob Smith egyik írása, a Child 44 írásának adaptációjára készül.

Scott bejelentette, hogy a sztálini Szovjetunióban játszódó politikai thriller forgatását valószínűleg 2009 októberében kezdik meg Magyarországon.


Ridley Scott


Megjelent az Apertúra őszi száma

Megjelent az Apertúra legfrissebb száma. Az érdeklődők cikkeket olvashatnak Terence Malickról, a történelmi film retorikájáról, és a crash artról, Bódy Gáborról, de Hans Beltig egyik tanulmányi is elérhető.

A folyóirat interneten itt érhető el.


nka emblema 2012