sex hikaye

Gyorshírek: Bábszínház a Kinoban, több magyar filmet is díjaztak a II. FFest-en

Budapest Film DVD pályázat

2008. december 3. - filmhu
Gyorshírek: Bábszínház a Kinoban, több magyar filmet is díjaztak a II. FFest-en
December 6-án a tradicionális vásári bábjáték, a Vitéz János lesz látható a Kino nagytermében Pályi János előadásában, több magyar film is díjat szerzett a kolozsvári Ffest diákfilmfesztiválon, továbbá a A Budapest Film DVD üzletága grafikai pályázatot hirdet.

Bábszínház a Kino nagytermében

December 6-án  10.30-tól Pályi János előadásában lesz látható a Kinoban a Vitéz László című bábjáték.

A tradicionális vásári bábjátékban a pirossipkás, hetyke fickó palacsintasütőjével tanítja móresre az ördögöket és magát a halált is. Sziporkázó, életvidám kesztyűs bábjáték, melyet vásári mutatványok előznek meg.

Az előadásban nyújtott alakításáért Pályi János számos nemzetközi és hazai fesztiválon a legjobb bábjátékos díját nyerte el.

Jegyfoglalás itt, jegyelővétel a Kino jegypénztárában (1137 Budapest, Szent István krt. 16) minden nap 14.00-01.00 óra között.




A II. FFest díjazottjai

Több magyar film is díjat szerzett a hétvégén véget ért második FFest diákfilmfesztiválon Kolozsváron - tudatta a Filmtett.

A fesztivál fődíját Felméri Cecília Kakukk című alkotása kapta, a legjobb kísérleti film díját Andrei Dăscălescu és Victor Dragoş Fly-ának ítélték oda, a legjobb rövidfilm Cristina Chirilă Domesticit-e lett, a legjobb antropológiai dokumentumfilm díjával Visky Ábel We are the champions és Codin Sebastian Pop Latitudine, longitudine című filmjét tüntették ki, a legjobb animációs film Ördög Gyárfás Ágota Crack-je lett, a sajtó díját pedig Magyari Zsolt The Hero című alkotásának ítélték oda.

A díjnyertes alkotásokat a benevezett 200 filmből választotta ki a zsűri. A fesztivált a Babes-Bolyai Tudományegyetem, a Kolozsvári Képzőművészeti Egyetem és a Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetem szervezte.


Kakukk


A Budapest Film DVD üzletága grafikai pályázatot hirdet 

2009-ben a magyar filmek DVD forgalmazói egy új kezdeményezéssel, a Magyar DVD Szemle megrendezésével szeretnék a vásárlók és minden magyar film iránt érdeklődők igényét kielégíteni. A Magyar DVD Szemle egy időben kerül megrendezésre a 40. Magyar Filmszemlével, célja a magyar filmek népszerűsítése DVD-n és Blu-rayen. Ehhez kapcsolódóan a Budapest Film grafikai pályázatot hirdet.

A pályázók feladata a 2009-ben megrendezésre kerülő Magyar DVD Szemle arculatának kialakítása. Olyan anyagokat várnak, amelyek egy friss, modern arculattal ruházzák fel ezt az új kezdeményezést. A pályamunkák során az elsődleges feladat a logó, illetve a tipográfia kialakítása. A nyertes arculati elemek a Magyar DVD Szemléhez kapcsolódó kommunikációs eszközökön kerülnek felhasználásra.

A nyertes pályamunkát 50.000 Ft-tal jutalmazzák. A pályázatokat december 15-ig, jpg. formátumban a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mailcímre várják.






nka emblema 2012