sex hikaye

Gyorshírek: BAFTA-díjra esélyes Pados Gyula, februárra várható a Kéthly-film

Hamarosan mozikban A világ nagy...

2009. január 9. - filmhu
Gyorshírek: BAFTA-díjra esélyes Pados Gyula, februárra várható a Kéthly-film
Pados Gyulát a Brit Filmakadémia díjára jelölték a Hercegnő fényképezéséért, hamarosan a mozikba kerül az Inforg Stúdió koprodukciójában készült A világ nagy és a megváltás a sarkon ólálkodik című film, befejezéséhez közeledik a Mészáros Márta Kéthly Annáról szóló nagyjátékfilmjének forgatása.

BAFTA-díjra esélyes Pados Gyula

Kihirdették a Brit Filmakadémia díjára esélyes filmesek listáját, amire a magyar Pados Gyula is felkerült A Hercegnő fényképezéséért – tudatta az Index. A jelöltek nevét január 15-én hozzák nyilvánosságra, a díjátadót február 8-án tartják. A kosztümös film Golden Globe-ra is esélyes, Angliában tavaly szeptemberben mutatták be, a magyar mozik jövő héttől játsszák.


Hercegnő


Mozikban A világ nagy és a megváltás a sarkon ólálkodik

Stephan Komandarev az Inforg Stúdió koprodukciójában készült A világ nagy és a megváltás a sarkon ólálkodikcímű filmje 2009. február 26.-án kerül mozikba a Magyar Filmklubok és Filmbarátok Szövetsége forgalmazásában.

A megannyi filmfesztiválon sikerrel vetített alkotás főszerepét Emir Kusturica kedvelt színésze, Miki Manojlovic alakítja, de feltűnik benne Gryllus Dorka is.

Az alkotás európai kultúrák találkozásáról, s azon belül a hagyományokról, hagyományőrzésről-ápolásról szól. A film flashbackekben és álmokban idézi meg a múltat, a kommunizmust, az okot, amiért a család hazáját elhagyni kényszerül, s a régmúlt tradícióit, melyek a mai globalizált világban elveszni tűnnek, de legalábbis elhalványulnak.
 

A világ nagy...


Befejezéséhez közeledik a Kéthly Annáról szóló film forgatása

A Népszabadság értesülései szerint februárra elkészülhet Mészáros Márta játékfilmje Kéthly Anna szociáldemokrata politikus 1956 utáni, emigrációban töltött életének egyik fontos epizódjáról. A főszerepben Eszenyi Enikő látható.

Eredetileg életrajzi film készült volna külföldi koprodukciós partnerekkel, de ők időközben visszaléptek, így a finanszírozás 400 millió forintról 250 millióra apadt. A producer Sándor Pál, a Hunnia Filmstúdió vezetője mégis úgy véli, így is jó filmet lehet csinálni, talán a korábbi elképzelésekhez képest még jobbat is, ugyanis egyetlen, izgalmas epizódra szűkült a történet. A Kádár-rezsim megbízásából egy fiatal irodalmár, Faragó Tibor (Fekete Ernő alakításában) keresi föl az emigrációban élő Kéthlyt, hogy rávegye, jöjjön haza. A politikus azonban csak két föltétellel lenne hajlandó erre: ha kimennek a szovjet csapatok és többpártrendszer lesz Magyarországon.





(2) 
Hozzászólások
2-1  /  2
2009. január 11. vasárnap, 20:34#2| netbubus
Én nem értek hozzá, de ha valaminek hiányzik majdnem a fele akkor az biztos nem ugyan olyan mint ha meglenne 100% és ha így is jó akkor miért kellet volna rá több?
2009. január 10. szombat, 20:35#1| Minovics
"...így a finanszírozás 400 millió forintról 250 millióra apadt. A producer Sándor Pál, a Hunnia Filmstúdió vezetője mégis úgy véli, így is jó filmet lehet csinálni..."

Ott a pont!

nka emblema 2012