sex hikaye

Gyorshírek: Bemutatják Hajdú Eszter új filmjét, Franco Nero Los Angelesben és Budapesten

Szavazz az AXN kisfilmekre!

2009. február 11. - filmhu
Gyorshírek: Bemutatják Hajdú Eszter új filmjét, Franco Nero Los Angelesben és Budapesten
Lezárult az AXN rövidfilmpályázata, most a csatorna oldalán várják a közönségszavazatokat a 15 döntős alkotásra, A fideszes zsidó… rendezőjének új filmjét mutatják be a Toldi moziban, a Márió, a varázsló a Los angeles-i Italia fesztiválon szerepel, továbbá középiskolák pályázhatnak artmozis filmvetítésekre.

A Fideszes zsidó… rendezőjének új filmje kerül bemutatásra

Február 20-án, 19 órakor a Toldi moziban mutatják be Hajdú Eszter új filmjét, a Bölcsődalt.

A Bölcsődal egy lendületes szocio-muziko dokumentumfilm, ami MS3 2008-as  romániai turnéja alatt készült, őszintén, tabuk nélkül mutatja be három klasszikus zenész romániai turnéját.

A filmből előzetes tekinthető meg itt.


Részlet a Bölcsődal plakátjából


Franco Nero Los Angeles után Budapesten

Az Almási Tamás rendezte magyar-olasz koprodukció, a Márió, a varázsló szerepel a Los Angelesben február 15.-20. között megrendezésre kerülő olasz filmhéten, az Italián. 

A filmalkotást február 17-én a film férfi főszereplője, Franco Nero személyesen mutatja be az Oscar-bemutatóktól elhíresült hollywoodi Mann, Chinese 6 mozi nézőinek. A program – a legnagyobb olasz klasszikusok, Fellini, Rosi, Minghella és Bertolucci alkotásai mellett – az elmúlt év itáliai filmtermésének keresztmetszetét nyújtja az érdeklődőknek. Almási filmje az amerikai közönség előtt magyarul, angol felirattal pereg majd. 

A 68 éves Franco Nero február 21-én már Budapestre érkezik, mint az Operabál díszvendége.


Márió, a varázsló


Lezárult az AXN tévécsatorna által hirdetett rövidfilm pályázat
 
Január 31-ig összesen 150 kisfilm érkezett, amelyek közül a 15 döntős alkotást az AXN tévécsatorna február 9-től tűzi műsorára. Tizenöt napon keresztül minden este 21.55-től látható egy-egy versenyfilm, amelyekre a közönség is szavazhat a csatorna weboldalán, ahol a filmek is megtekinthetők.

A közönségszavazás végeredménye a zsűri döntésének bejelentésével egy időben, 2009. február 27-én pénteken, a filmfesztivál záróbuliján a Merlinben derül ki.

A záróbulin a részvétel ingyenes. Az AXN szeretettel vár mindenkit, aki kedveli a mozit, kíváncsi a legötletesebb kisfilmekre, és van kedve egy nagyot bulizni. A szünetekben és a díjátadó előtt az emeleti előtérben a Fúzió Rádió DJ-i festik a hangulatot, a díjátadó után fellép a klasszikus groovie-pszichedelikus tánczenét játszó Qualitons, majd pedig hajnalig a helyszínen a rezidens DJ Waxman szolgáltatja a talpalávalót.


Támogatás középiskoláknak a Mozgókép és médiaismeret tantárgyhoz kapcsolódó art-mozis filmvetítésekhez.

A pályázaton budapesti középiskolák vehetnek részt.

Pályázat beadásának határideje: a pályázati kiírás megjelenését követően, 2009. február 26-ig, folyamatosan.
Döntés: pályázatok beérkezését követően, 2009. március 2-ig.

A részletes pályázati kiírás megtalálható az interneten, az artmozik honlapján, a letöltések menüpont Budapesti Mozi Közalapítvány alpontjában.






nka emblema 2012