sex hikaye

Gyorshírek: Bencsik János kiállítás a Bemben, közönségdíj a Meséld el…-nek

Magyar animáció a Berlinálén

2009. január 24. - filmhu
Gyorshírek: Bencsik János kiállítás a Bemben, közönségdíj a Meséld el…-nek
A Mamma Moo and Crow című magyar animációs filmet beválogatták a Berlinaléra,  300 ezer néző felett a Valami Amerika 2., itt van az Oscar-jelöltek listája, Bencsik János kiállítás nyílik a Bem moziban, és közönségdíjat kapott Salamon András Meséld el… című filmje Triesztben.

Magyar animációs film a Berlinalén

A magyar Studio Baestarts rajzfilmjét, amely a svéd Svensk Filmindustrival és a német Telepoollal koprodukcióban készült,  beválogatták az idei Berlinaléra.

A Mamma Moo and Crow című egészestés animációs film Jujja Wislander nagysikerű svéd mesekönyveinek adaptációja, amely egy tehén és egy varjú barátságáról és kalandjairól szól. A filmet 2008 szeptemberében mutatták be Svédországban, azóta több, mint százötvenezer néző látta, ezzel ott  még mindig a tizennegyedik legnézettebb film.

A filmet a Studio Baestarts rendezője, a Magyarországon élő, orosz Igor Veyshtagin rendezte. Az irodalmi forgatókönyv, a hangfelvétel, a zene és a zenei utómunka kivételével minden hazánkban készült, a film magyar producerei Erkel András és Szabó Attila.

Itthon a mozikba előreláthatólag tavasszal kerül majd a film, a stúdió jelenleg is tárgyal a lehetséges forgalmazókkal.




300 ezer néző felett a Valami Amerika 2

Öt hét alatt 320 000 nézőt vonzott a mozikba Herendi Gábor filmje, a Valami Amerika 2 és a filmzene CD is nagy sikerrel fogy a boltokban, megelőzve a hónap óta toplista élén álló Mamma Miát. Az első rész filmzenéje annak idején aranylemez lett, és ha így megy tovább, a folytatásnak is sikerül aranykoronghoz jutnia.

A vígjáték Húsvét előtt már DVD-n is megvásárolható.




3 Oscar-jelölést kapott a Benjamin Button különös élete

Az Amerikai Filmakadémia (AMPAS) csütörtökön közzétette az Oscar-díjra jelöltek listáját - adta hírül az MTI. A legtöbb, 13 nevezést a David Fincher rendezte Benjamin Button különös élete kapta, míg az Arany Glóbusz-díjak fő kategóriáinak nyertese, Danny Boyle Slumdog Millionaire - Gettó milliomos című filmje tíz jelölést válthat valóra éppen egy hónap múlva.

Bár az év legnagyobb box-office sikere, a közel egymilliárd dollárt kereső A sötét lovag nyolc nevezést kapott, ezeket Heath Ledger posztumusz legjobb mellékszereplő-jelölésén kívül mind technikai kategóriákban érte el. A Batman-filmben Joker szerepét alakító színész tavaly januárban aludt el örökre véletlen gyógyszer-túladagolás következtében.

Az év filmjei közé a bizarr visszafiatalodós Benjamin Button különös élete, az elnökéletrajz Frost/Nixon, a Harvey Milk meleg politikusról szóló Milk, A felolvasó című holokausztdráma és az indiai nyomormese, a Slumdog Millionaire - Gettó milliomos jutott be.

A jelöltek teljes listája itt található.




Bencsik János kiállítása Bemben

Bencsik János festőművész, Csíki László író emlékére készült kiállítása 2009. január 26-tól február 6-ug tekinthető meg a Bem moziban.

A kiállítást Török Ferenc filmrendező és Dragomán György nyitja meg, a tárlat szervezője Kántor László.




Közönségdíj Salamon András ötpercesének

Január 22-én ért véget a trieszti filmfesztivál. Az Alpok és az Adria találkozásánál fekvő Triesztben 20. alkalommal megrendezett mozgókép szemlén Salamon András Meséld el… című filmje nyerte a közönség díját megosztva – tudatta a Magyar Filmunió. A trieszti fesztivál rövidfilm versenyében idén 20 Közép-Európában készült alkotás mutatkozott be az elmúlt napokban.

A Meséld el…-t a közelmúltban számos nemzetközi filmfesztivál tűzte műsorra, a franciaországi Amiens-ben több díjjal jutalmazták novemberben.






nka emblema 2012