sex hikaye

Gyorshírek: Coenékkel nyitott Velence, Anitime fesztivál a Kossuthban

3D-s vetítések a Corvinban

2008. augusztus 28. - filmhu
Gyorshírek: Coenékkel nyitott Velence, Anitime fesztivál a Kossuthban
A Velencei filmfesztivál a Coen fivérek új filmjével, és Brad Pitt "megkésett" díjának átadásával indult. Készülhetnek a rajzfilm-rajongók, péntektől indul az AniTime fesztivál. Akik a technika megszállotjai, jövő héten látogassank el a Corvin moziba, ugyanis új 3D rendszerű vetítések megtekintésére lesz lehetőség. Elkészült a Mázli előzetese, Az elnök emberei producere pedig a Facebook-ról szeretne filmet készíteni.

Erős indítás Velencében

A 65. Velencei Filmfesztivál Coenék fekete komédiájával, a Burn after reading-gel nyitott, a kritikusok szerették a filmet, úgy tűnik a rajongók nem fognak csalódni. A nyitó rendezvényen a zsűri elnöke, Wim Wenders bemutatta a hét tagból álló zsűrit, amelyben Juriy Arabov forgatókönyvíró, Valeria Golino színésző, Douglas Gordon látványtervező, illetve Lucrecia Mertal, John Landis és Jonny To foglalnak helyet. Az este folyamán Brad Pitt átvette a legjobb férfiszereplőnek járó díjat, amellyel a tavalyi fesztiválon jutalmazták a Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford című westernben nyújtott alakításáért, de akkor nem volt jelen a díjkiosztó gálán.

Bővebb információ itt.


Pitt és Clooney Velencében

Hétvégén indul az AniTime fesztivál

Augusztus 29-től 31-ig (azaz most péntektől vasárnapig) a Best Hollywood ezúttal a Kossuth moziban rendez animációs fesztivált. Tavaly az Oscar-díjas Hayao Miyazaki főbb műveire építették a programot, és mind a tizenkét vetítésen (valamint a pótvetítéseken is!) teltház volt. Idén a szervezők szeretnék bővíteni a kínálatot, európai és ázsiai  alkotásokat egyaránt műsorra tűztek. Nyitófilmként levetítik A három rabló című egész estés alkotást, a továbbiakban pedig a Persepolis-t, a Hercegek és hercegnők-et, A tenger zúgásá-t, Film Noir-t, a Mononoke - a vadon hercegnője-t láthatják az érdeklődők. A szervezők a kisebbekre is gondoltak, A Kirikou és a vadállatok és az Unikornis című francia rajzfilmek nagyszerű vasárnap délutáni „matinénak”.


A három rabló - egy film az AniTime kínálatából

Dolby® 3D Digital Cinema rendszer elsőként a Corvinban!

A Corvin Budapest Filmpalota szeptember 4-én indítja el háromdimenziós vetítéseit. Ezzel a 3D mozik piacára harmadik szereplőként (a Westend és az Aréna után) csatlakozik be, ám elsőként vezeti be a Dolby® 3D Digital Cinema rendszert.  A Dolby® rendszerrel ellátott moziban a 3D vetítések alkalmával a mozilátogatók egy speciális szűrővel ellátott szemüveg segítségével élheti át a háromdimenziós filmélményt. A mozi elsőként a Verne regénye alapján készült Utazás a Föld középpontja felé című kalandfilmet vetít majd nézőinek, Brendan Fraser főszereplésével.


Utazás a Föld középpontja felé - az első 3D mozi a Corvinban

Elkészült a Mázli előzetese

Elkészült az eddig leginkább reklámfilmesként ismert operatőr, Keményffy Tamás első játékfilmjének az előzetese. A Mázli című film szatíra egy kis falu színes egyéniségű lakóiról, akik életét gyökeres felforgatja egy isteni csoda vagy csak egy egyszerű bűntény. Ógyarmat egy szegény zsákfalu az osztrák magyar határon. Egy napon azonban rájuk mosolyog a szerencse. Felfedezik, hogy a temetőjük alatt húzódik egy olajvezeték. Gyorsan jött ötlettől vezérelve megfúrják és közösen elkezdik árulni a gázolajat, temetésnek álcázva az árusítást.

Az előzetes itt tekinthető meg.


Lukács Andor a Mázli című filmben

Film készül a Facebook-ról?

Az egyik legnépszerűbb amerikai közösségi portálról, a Facebook-ról szeretne filmet készíteni Aaron Sorkin, aki többek között Charlie Wilson háborúja és a pattogós dialógusairól ismert Az elnök emberei című sorozat producere. A filmes szakember nemrég regisztrált is a honlapon annak érdekében, hogy jobban megismerje annak működését. Aaron Sorkin megerősítette, hogy tényleg ő az, valóban filmet szeretne készítene a közösségi portál kialakulásáról és sikeréről.



Címkék

hír , velence , anitime , 3d , mázli , facebook



nka emblema 2012