sex hikaye

Gyorshírek: Deltával indul az e-mozizás, négy városban lesz BuSho

A berlini fal leomlásának 20. évfordulója

2008. szeptember 2. - filmhu
Gyorshírek: Deltával indul az e-mozizás, négy városban lesz BuSho
Magyarországon a Deltával indít a digitális mozizás egyik fajtája, az e-mozizás. A film premierje alkalmából Lajkó Félix ad koncertet Szegeden. A Berlinale Talent campus a berlini filmfesztivál alkalmából pályázatot ír ki fiatal filmesek számára, a Budapest Short Film Festival pedig idén Budapest, Szolnok, és Szombathely mellett Szegeden is megrendezésre kerül.

A Deltával indul az E-mozizás

Delta című film bemutatójával indul meg Magyarországon az e-mozizás, amely lehetővé teszi, hogy a budapesti premierrel egyidőben a vidéki mozikban is láthatók legyenek azok a filmek, amelyek bekerülnek ebbe a rendszerbe. Elsősorban a magyar és művész filmek vidéki nézőkhöz való eljuttatását fogja segíteni a rendszer, hiszen megkerüli a 35-ös kópiák drága rendszerét. Az „e-cinema" NKA támogatással és a csatlakozó mozik önerejével épült ki az idén nyáron.

Mundruczó Kornél FIPRESCI-díjas filmjének egyik főszereplője és egyben zeneszerzője, Lajkó Félix koncertet ad Szolnokon, a film országos elindításának napján, 2008. szeptember 11-én. Az előadás egyben ajándékkoncert is, a TISZApART Mozi ezer ingyenes mozijegyet is ajándékoz, hiszen Szolnok új digitális rendszerű mozija aznap kezdi el a Delta vetítését. A koncert alatt a szervezők adományokat várnak, amelyet egy tehetséges, fiatal, első filmje előtt álló magyar filmes alkotásához ajánljanak fel.




Berlinale Talent Campus

A Berlini Nemzetközi Filmfesztivál hetedik alkalommal hív meg érdeklődőket a német fővárosba a 2009. február 7-től 12-ig tartó héten. Fiatal filmrendezők a világ bármely országából azonnali hatállyal megpályázhatják a részvételt ezen a rendezvényen, amelyen 350 fiatal filmes tehetség kap esélyt arra, hogy résztvegyen az 59. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale) programján 2009 februárjában.

A 2009-es Berlinale Campus megnyitóján a „Berlin Today Award 2009“ elnevezésű rövidfilm-verseny győztes filmjei ünnepelhetik a világpremierjüket. A pályázat témája a berlini fal leomlásának 20. évfordulója alkalmából a következő: „My Wall“.

A külföldről jövő résztvevők anyagi támogatásban részesülnek.

További részletek itt, illetve letölthetők a www.berlinale-talentcampus.de oldalról.


BuSho idén négy nagyvárosban

Szeptember 4-7. között a szegedi Grand Café is helyt ad magyarország
legnagyobb rövidfilmes ünnepének, a 4. BuSho Nemzetközi Rövidfilm
Fesztiválnak
. A budapesti, szolnoki és szombathelyi vetítések mellett
így Szeged is bekapcsolódik a vetítéssorozatba, melynek keretén belül 4
napon át lehet ingyenesen megtekinteni a világ rövidfilmtermésének legjavát.

A részletek elérhetők a honlapon:
http://www.grandcafe.szeged.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=268&Itemid=1






nka emblema 2012