sex hikaye

Gyorshírek: Tarr retrospektív Svédországban, érkeznek a Polanski DVD-k

Gyakornokok az Egillben

2008. szeptember 18. - filmhu
Gyorshírek: Tarr retrospektív Svédországban, érkeznek a Polanski DVD-k
A Lundi Filmfesztivál Tarr Bélának szenteli retrospeltív programját, októberben három Polanski film jelenik meg DVD-n, ingyenesen nézhetnek filmet az amerikai IMDB látogatók, a Nyócker alkotói Mesharray hallgatóival együtt készítik az Egillt, továbbá reklámfilm pályázatot írtak ki a szerzői jogokért.

Tarr-premier és retrospektív Svédországban

Svédország legnagyobb egyetemi városában, Lundban 14. alkalommal megrendezendő nemzetközi filmfesztiválra hivatalos Tarr Béla. Szeptember 18-28. között a legutóbbi Tarr-film, A londoni férfi svédországi premierjéhez kapcsolódva a lundi filmfesztivál Tarr Béla munkássága bemutatásának szenteli retrospektív programját – adta hírül a Magyar Filmunió.

A világhírt hozó Kárhozat és Sátántangó, az Őszi almanach és a Werckmeister harmóniák című alkotásokat láthatja a lundi filmfesztivál közönsége. A nagyszabású filmművészeti szemle díszvendégei között Peter Greenaway, Marc Caro és Tarr Béla érkezik a jövő héten Lundba.

A Svédország legelső, 1929-ben alapított filmklubja, a Lund University Film Society és a Magyar Filmunió közreműködésével szervezett retrospektív vetítéssorozat a fesztivált követően a lundi egyetemen folytatódik októberben. A lundi egyetem filmklubja október során a Panelkapcsolat, a Szabadgyalog, a Családi tűzfészek, a Macbeth és az Utazás az Alföldön című filmeket tűzi műsorra.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ itt.


A londoni férfi


Októberben érkeznek a Polanski DVD-k

A CornerFilm október 1-jén jelenteti meg DVD-n Polansky első három játékfilmjét, a nagy vitákat kiváltó Kés a vízben-t, a kultikus Iszonyatot és Polanski személyes kedvencét, a Zsákutcát.

A három film egyenként is megjelenik, de a gyűjtők számára készül a három címet tartalmazó díszdoboz, amely az október 10-én induló DVD Fesztivál keretében lesz először megvásárolható.


Roman Polanski


Ingyenes filmek az IMDB-látogatóknak

Az MTI értesülései szerint ingyen nézhetnek filmeket és tévésorozatokat az Internet Movie Database (IMDb) amerikai filmes honlap látogatói a jövőben. Több mint hatezer játékfilm - olyan klasszikusok is, mint a Van, aki forrón szereti - és tévészériák, mint a Hősök vagy a 24, vált megnézhetővé - közölte a BBC. A honlapon többek között a Knight Rider és a 30 Rock új évadjainak első epizódjait is hamarabb lehet megnézni, mint ahogy adásba kerülnének.

Az ingyenes szolgáltatás egyelőre - engedélyezési problémák miatt - csupán az amerikai felhasználók számára hozzáférhető. A játékfilmek listáján a közelmúlt nagy sikerei is szerepelnek. A tévésorozatok között pedig a nagy öregek, a Star Trek, a Charlie angyalai vagy a Beverly Hills 90210 is újra megnézhetők.


A Mesharray hallgatóival készül az Egill 

Gyakornoki megállapodást kötött a Mesharray Digital Media School, Magyarország legnagyobb 3D grafikát oktató intézménye és a Lichthof Productions, a Nyócker című animációs film készítője. A megállapodás keretében a Lichthof gyakornoki munkalehetőséget kínál a Mesharray képzések legjobb végzőseinek, akik a cég új, Egill című, egész estés animációs filmjének munkálataiban vehetnek részt.

Az Egill című, egész estés animációs film izlandi koprodukcióban készül, képi világában és animációs technikájában pedig folytatja a Nyóckerrel teremtett, újszerű megoldásokat alkalmazó, egyedi stílust. A filmmel Gauder Áron, rendező és csapata Egill Skallagrymsson viking költő és harcos életének feldolgozására vállalkozott.

A skandináv kultúra egyik legfontosabb személyiségéről készülő magyar animációs filmmel szemben nagyok az elvárások, mivel az izlandi irodalom és mitológia hősének eredeti története, sagája, Izlandon még az iskolai tananyag részét is képezi. A várhatóan 2010-ben bemutatásra kerülő egészestés animációs filmet a Nyóckert jegyző csapat a Mesharray legtehetségesebb hallgatóival kiegészülve készíti.

Két Egill videó elérhető a youtube-on itt és itt.


Egill


Reklámfilm készítő pályázat a szerzői jogok népszerűsítésére
 
Az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány (ASVA) és a VOX mozimagazin®, a VIVA TV és az HBO média támogatásával közös reklámfilm-készítő versenyt hirdet.

A pályázat kiírói várnak minden minimum 15 – maximum 60 másodperc hosszúságú, bármilyen elektronikus formátumban elkészített mozgóképes/hangos klipet vagy spotot, amely a filmekhez, a mozihoz kötődik, és a szerzői jogkövetést népszerűsíti, és/vagy felhívja a figyelmet a szerzői jogi jogsértések által okozott károkra. A felhívásban hivatásos és amatőr filmkészítők egyaránt részt vehetnek.

A beérkezett kisfilmeket neves szakmai zsűri bírálja el, a legjobb pályázók jutalma pedig, számos értékes ajándékon túl az, hogy az általuk készített, a jogvédelmet népszerűsítő reklámok jövőre láthatóak lesznek a mozikban, a hazai DVD kiadványokon és a Viva TV képernyőjén.

A pályázatról bővebb információ itt és itt.



Címkék

hír , tarr , polanski , imdb , egill , szerzői jogok



nka emblema 2012