sex hikaye

Ha egy jó flash-t akarsz

HungaroFlash fesztivál

2004. november 9. - filmhu
Ha egy jó flash-t akarsz
HungaroFlash néven kétnapos animációs fesztivált rendeznek a Millenárison november 11- és 12-én. Az esemény az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) valamint a rajzfilmhu szervezésében jön létre. A rendezvényen megtudhatjuk, hogy milyen változások hatnak a hazai és nemzetközi animációs filmekre, valamint hogy kik lesznek az idei rajzfilmpályázat nyertesei. A rendezvény mindenki számára nyitott, így a részvétel ingyenes.

Az első nap a flashanimációs szcéna szakmai napja lesz, a lá festivus Budapest animációs közösség bevonásával. A 18.00-kor kezdődő eseményen a következő témák lesznek terítéken, Alkalmazott animáció ma, amelyen a meghívott előadók munkáiból illetve aktuális reklám-klipekból rendeznek vetítést. Ezt követően nyilvános beszélgetés lesz a résztvevőkkel, Shenker Dániel moderálásával. A beszélgetés célja, hogy bemutassa a mai hazai animációs trendeket, azok különböző technikáit, például flash, 2d, 3d, stop-motion és a kevert módszereket.

Az egyórás esemény után bemutatkozik a Magyar Animációsfilmes Szakmai és Érdekvédelmi Egyesületet (Manifest), majd magyar és nemzetközi alkotók bevonásával újabb beszélgetés következik, amely a külföldi animációt veszi célba. Ezen elsősorban a szakemberek saját munkáikkal szerzett tapasztalataikról számolnak be, illetve körül járják a „nemzetközi animációs trendek” témát. Az egyórásra tervezett beszélgetés során - természetesen -láthatóak lesznek külföldi alkotók munkái is. A programon részt vesznek a szakma jeles hazai képviselői: Lehotay Zoltán, Ravasz Tamás, Temple Réka, Vass Jenő, Weigert Miklós, valamint orosz és francia alkotók: Alexei Alexeev (RU), Philippe Leclerc (FRA).

A beszélgetések előtt, azokkal párhuzamosan a Fogadó Színpad nagy kivetítőjén és a mellette lévő három-három másik képernyőn vizuális "sokkhatásként" szimultán animációs vetítések lesznek.

Az éjfélig tartó eseményt zenés blokk zárja, fellép a Kistehén zenekar és DJ Palotai.

A csütörtöki programok további színhelyei a Fogadó-Padlás, ahol bemutatják a British Animation Award 2004 díjazottjainak munkáit. A teljes anyag körülbelül másfél óra, amelyet folyamatosan vetítenek, és 18-24 –ig lehet megtekinteni a győztes brit alkotásokat. A Csiga galérián pedig a filmhu rajzfilmpályázat tíz, döntőbe jutott alkotása lesz látható.

Az esemény másnapján kerül sor az IHM és a rajzfilmhu happeningjére, amelynek nyitóeseményeként kétórás beszélgetést hallgathatunk a pályázat nyerteseivel és a zsűri tagjaival, valamint a rajzfilmhu korábbi versenykiírásainak győzteseivel. A flash-filmsorozat, flashklip, flash-képregény pályázatok győztesei beszélnek arról, Galamb moderálásával, hogy hol, milyen munkákat végeztek/végeznek azóta.

A beszélgetők első csoportjában beszélgetnek majd a korábbi animációs vetélkedések szakmai zsűritagjai, Hegedűs Márton, Tamás Bence Gáspár, Kubiszyn Viktor valamint a korábbi pályázatok díjazottjai: Paján Zsolt – Ördög és pokol, Sándor József - Henry's club, Odegnál Róbert  - T.B. Ezenkívül bemutatják a Flash-kisfilmpályázat ötödik fordulójába bejutott tíz pályázó munkáját is. A beszélgetők második csoportjában Moll Zoltán, Heim István, Csáki László és a flash pályázat tíz legjobb alkotásának egy-egy képviselője vesz majd részt.

A kétnapos esemény csúcspontjaként az első három helyezettnek és a közönség kiválasztottjának Ternovszky Béla, valamint az IHM képviselője, és Bakos Gábor adja át a díjat.

Az ünnepélyes díjátadás és a győztes munkák levetítése után Neo live koncert következik, majd 22.00-tól Kevin és Soul of Man (UK).

Részletes program!

További infók:
www.rajz.film.hu






nka emblema 2012