sex hikaye

Hamarosan itt a Titanic!

A Tigris éve

2010. február 25. - filmhu
Hamarosan itt a Titanic!

Alig több mint egy hónap múlva kezdetét veszi a 17. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. Magyarország legnagyobb nemzetközi filmes eseménye 2010. április 8 – 18. között a hagyományokhoz híven gazdag és sokszínű programmal, merész és újszerű alkotásokkal várja a mozilátogatókat.

 

A nevezés már lezárult, a filmekkel kapcsolatban a fesztivál honlapján folyamatosan frissülő hírek olvashatók. A teljes program várhatóan március második felében kerül kihirdetésre.

Addig is egy kis ízelítő a 17. Titanic fesztivál több mint 60 filmet felvonultató kínálatából:

Idén nagy hangsúlyt kapnak a háborús tematikájú, fegyveres konfliktusokat feldolgozó alkotások, ez az irányvonal a fesztivál arculatában is tetten érhető majd.

Emellett kiemelt szerep jut az animációs filmeknek, amelyeknek külön szekciót szentelnek. A minden eddiginél szélesebb merítéssel válogatott filmek a japán anime-trenddel szemben kifejezetten a klasszikus animációt képviselik.

A Tigris éve címmel szintén önálló blokkot alkotnak a kínai filmek, de a közönség ugyanebben a szekcióban láthatja majd az elmúlt év tajvani filmtermésének legjavát is. A kínai naptár szerint 2010 a Tigris éve, amit a merész, ámde szerencsés döntések jellemeznek. Bíznak benne, hogy a Titanic végleges programjába bekerülő izgalmas és gyakran provokatív alkotások igazolják majd e jövendölést. A Tigris ugyanakkor a harc jelképeként is kapcsolódik a Titanic idei arculatához.     

A fesztivál 2010-ben is a már jól ismert helyszíneken várja közönségét: a Titanic-helyszínként tavaly debütáló KINO mozi mellett a Toldi, az Örökmozgó Filmmúzeum és a fesztivál központjaként funkcionáló Uránia Nemzeti Filmszínház ad majd otthont a vetítéseknek.






nka emblema 2012