sex hikaye

Hámori Gabi és Nagy Ervin Goda filmjében

Indul a Kaméleon forgatása

2008. március 27. - filmhu
Hámori Gabi és Nagy Ervin Goda filmjében
A mozipénztáraknál kiemelkedően teljesítő Csak szex és más semmi valamint a Szabadság, Szerelem alkotója, Goda Krisztina idén májusban újabb egészestés játékfilmet forgat Kaméleon címmel. Az előkészületekben teljesen elmerülő rendező-forgatókönyvírót kérdezte a filmhu.
Goda Krisztina gőzerővel készül a Kaméleon forgatására, amelynek megvalósulását nagyban segíti a két hazai közönségsiker, a Csak szex és a Szabadság, szerelem után járó normatív támogatás.

Az elsősorban thrillerként meghatározott mozi forgatási munkálatai május 5-én kezdődnek, és előreláthatóan 48 napon keresztül zajlanak majd, zömmel budapesti helyszíneken. Az előkészítés során a színészekkel próbálnak, hogy jobban megértsék a saját és a többiek által megformált karaktereket, valamint ekkor rajzolódik ki egy-egy jelenet íve is. "Minderre már nem sok idő maradna egy feszített tempójú forgatáson" - enged bepillantást munkamódszerébe Goda Krisztina.

A Kaméleont nemcsak rendezőként, hanem Divinyi Rékával forgatókönyvíróként is jegyző Goda Krisztina szerint a próbák során - amely még nem általánosan bevett gyakorlat a hazai filmkészítésben - gyakran kiderül, hogy egy mondat nem működik adott jelenetben, ekkor nem kiírják azt, hanem inkább megpróbálják "működtetni". Az előzetes próbák, a jelenetek felsnittelése, helyszínkeresés és kosztümök válogatása mellett az utolsó simítások folynak a forgatókönyvön.

Hámori Gabriella és Nagy Ervin az Állítsátok meg Terézanyut!-ban


A történet középpontjában egy veszélyes, ám érzékeny és szerethető fiatalember, Farkas Gábor áll, akit Nagy Ervin alakít. A férfi mindenkiben jó benyomást kelt, hamar kiderül azonban, hogy korántsem az, akinek első látásra tűnik. Éjszakánként irodákat takarít, és egyik perverziója, hogy igyekszik mindent megtudni láthatatlan főnökeiről, akik sok érdekességet hagynak maguk után munkahelyükön. Hősünk ugyanakkor a manipuláció mestere, aki már-már művészi módon váltogatja személyiségeit, ám nem teljesen ártalmatlanul: áldozatai egytől egyig kiábrándult nők, akiket előbb elcsábít, majd módszeresen kifoszt. Amikor egy pszichiátriai rendelőben kezd el dolgozni, megismerkedik a harmincas éveiben járó táncosnővel, Hannával, akit Hámori Gabriella formál meg. Hanna labilis személyiség, ráadásul egy milliomos lánya, tehát  tökéletes alany Gábor számára - ám az élet ezúttal keresztülhúzza a férfi számításait.

A történet megszületését számos, valóban megtörtént eset is inspirálta: többek közt a Csak szex kapcsán érkezett levelek, amelyekben kihasznált, átejtett nők mesélték csalódásaikat. Számos szélhámosokról szóló kutatás és a vonatkozó szakirodalom áttekintése is segítette a filmbéli Farkas Gábor jellemének megrajzolását.

Kálomista Gábor , a Megafilm vezetője költségvetésre vonatkozó új információkat nem mondott: a Kaméleon 350-400 millió forintból készül majd. A film operatőre Gulyás Buda (Szabadság, Szerelem, Csak szex) és Babos Tamás (Nyugalom, Magyar szépség) lesz, a vágásért A nyomozó Arany Olló - díjas vágója, Kovács Zoltán felel majd.

A romantikus vígjátékkal, majd történelmi filmmel bizonyított Goda Kriszta szerint a Kaméleon elsősorban thriller, de más műfajok elemeit is felhasználja majd. "Leginkább egy feszültséggel teli, karakterközpontú történetként lehet meghatározni."
 
A Kaméleonra koncentráló rendező és forgatókönyvíró egyelőre nem foglalkozik további tervek fejlesztésével. "Ha benne vagyok valamiben, akkor 100%-ig  csak az létezik, és nem fér bele reklámfilmezés vagy más felkérések teljesítése."

Címkék

hír


(1) 
Hozzászólások
1-1  /  1
2008. május 4. vasárnap, 15:14#1| antoinedoinel
a forgatás holnap indul - remélem hamar megírjátok, hogy még mely színészek lesznek a filmben! (és nem csak arra gondolok, hogy a korábban szóbahozott Nagy Zs., Csányi S és Fenyő I. közül még kik vannak benne..)

nka emblema 2012