sex hikaye

Három Makk-film jött ki DVD-n

"Snápsz, az ifjáb"

2008. május 27. - filmhu
Három Makk-film jött ki DVD-n
Újabb magyar klasszikus filmek jelennek meg DVD-n: a Best Hollywood három 60-as évekbeli Makk Károly-filmet jelentetett meg, de még az idén további három opusszal folytatódik a Makk Károly világa sorozat, és jön a Liliomfi új kiadása is.

2006 decemberében jelent meg, s azóta el is fogyott Makk Károly klasszikusa, a Liliomfi. A sikeren felbuzdulva, na meg a Makk Károly világa sorozat folytatásaképpen most három újabb Makk-opusz jelenik meg kéthetes ciklusokban: a Fűre lépni szabad, a Mese a 12 találatról, illetve a Mit csinált felséged 3-tól 5-ig?. (a Makk-életmű összegzését lásd itt.)

A kiadó Best Hollywood képviseletében Siflis Olivér igazgató, és Lajos Géza kreatív igazgató azt is elmondta, hogy a következő három film a Ház a sziklák alatt, a Szerelemés a Macskajáték lesz, s még az idén megjelennek. A Liliomfi is kijön újra, karácsonyra lesz a boltokban egy, remélhetőleg minden eddiginél érdekesebb DVD: a kiadó eltökélt szándéka feltenni a lemezre azokat a próbajeleneteket, amelyeket Makk Károly egykor Szellemfi szerepére kutatva készített Feleki Kamillal, Gózon Gyulával, Bilicsi Tivadarral, Bessenyei Ferenccel. A felvételek a Nemzeti Filmarchívum tulajdonában vannak, s a törvényi szabályozás miatt nem egyszerű megállapodni a jogokról (a jogi helyzet kacifántjait a Fehér György Szürkületének DVD-kiadásának kapcsán indított petíció idején vázoltuk fel.)

A magyar klasszikus filmek DVD-i iránt amúgy külföldről is nagy az érdeklődés, bár a most megjelent filmeket a Best Hollywood felirat nélkül, csak magyar hanggal jelentette meg. A filmek mellé különböző extrák dukálnak: a Fűre lépni szabad mellé többek közt egy interjú jár a főszereplő Tordy Gézával, a Mese a 12 találatról-t Bacsó Péter forgatókönyvíró interjúja szinesíti, és mindhárom filmhez jár egy-egy interjú Makk Károllyal is (a filmtortenet.hu-n most is megtekinthető, ahogy a rendező visszatekint nyolc filmjére).



Címkék

filmtörténet , hír



nka emblema 2012