sex hikaye

Hét magyar film Wiesbadenben

A vágyakozás napjai és az Adás versenyez

2010. április 22. - filmhu
Hét magyar film Wiesbadenben

10. születésnapját ünnepli a wiesbadeni GoEast! filmfesztivál. A műsoron hét magyar mozgókép; Pacskovszky József és Vranik Roland legutóbbi játékfilmjei a versenyprogramba kaptak meghívást - adta hírül a Magyar Filmunió.

 

Április 21-28. között a Rajna-vidék legnagyobb városában, Wiesbadenben a filmeké a főszerep: 10. születésnapját ünnepli a GoEast! filmfesztivál, a közép-kelet-európai film rangos németországi ünnepe.

A jubileumi fesztivál  a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült hét magyar filmet tűzött műsorra.

Pacskovszky József A vágyakozás napjai és az Adás, Vranik Roland legutóbbi rendezése a versenyprogramban indulnak az Arany Liliom fődíjért. A 10000 Euró értékű elismerés sorsáról nemzetközi zsűri dönt, melynek tagja Berger József producer. A wiesbadeni filmfesztivál közönsége mindkét magyar rendezővel találkozhat: Pacskovszky és Vranik személyes részvételével kerül sor a díszbemutatókra.

 

adas_500

Adás


A „Signature” elnevezésű válogatásban lesz látható  Sopsits Árpád A hetedik kör című legutóbbi filmje, a nemzeti sikerfilmeket felvonultató „Highlights” programban Goda Krisztina Kaméleon-ja kapott meghívást. Horváth Lili német-magyar koprodukcióban készült Napszúrás című rövidfilmje is gazdagítja a GoEast! idei programját.

vagyakozas_napjai_500

A vágyakozás napjai


A wiesbadeni filmművészeti találkozóhoz „Felszabadító nevetés – A kelet-európai film és a humor rövid története” címmel egy szimpózium is kapcsolódik, melynek keretében Bacsó Péter A tanú és Megint tanú című legendás filmszatíráit újra műsorra tűzik.






nka emblema 2012