sex hikaye

Hetente vált rendszert a köztévé

Indul a Szabadság tér '89

2014. január 6. - filmhu
Hetente vált rendszert a köztévé

Szabadság tér '89 címmel indít új, időutazós műsort az M1. A hetente jelentkező műsorban a rendszerváltozás aktái nyílnak ki és politikai kulisszák engedik, hogy bepillantsunk mögéjük, hogy kiderüljön, milyen út vezetett az első szabad választásokig.

A műsorban szemtanúk és rendszerváltó pártok politikusai vendégeskednek, és az archív tudósításokon túl jegyzőkönyvek és egykor titkos dokumentumok is feltárulnak majd.  Bemutatkoznak a rendszerváltoztatás kultikus terei, a lehallgatókkal bepoloskázott ellenzéki helyszínek, az ügynöki jelentések, felvillannak 1989 felemelő, ám néhol kínkeserves mindennapjai, de civilek és művészek visszaemlékezései is helyet kapnak a műsorban.

A stúdióbeszélgetések mellett látványos vizuális elemekre is lehet számítani. A 25 évvel korábbi eseményeket  M. Tóth Géza animációs csapata villantja fel.

Az epizódonként 40 perces sorozat a Rendszerváltást Kutató Történeti Intézet és Archívum valamint a XX. Század Intézet szakmai támogatásával készül, és főműsoridőben kerül adásba. A készítők kíméletlen őszinteséget ígérnek.



Címkék

szabadság tér '89 , M1



nka emblema 2012