sex hikaye

Hétvégi nemzetközi díjeső magyar filmeseknek

Öt magyar alkotás és Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál díjai

2014. november 17. - filmhu
Hétvégi nemzetközi díjeső magyar filmeseknek

A Fehér Isten Sevillából, az Ítélet Magyarországon Minkszből, a Laznie, a Paparazzi és az Újratervezés pedig Berlinből hozott haza elismeréseket. Ezen a hétvégén osztották ki a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál díjait is.

Mundruczó Kornél Fehér Isten című filmje nyerte az Európa Tanács filmalapja, az Eurimages díját. (Olvasd el kritikánkat!) A legjobb európai koprodukciót illető elismerést Spanyolország élvonalbeli filmes rendezvényén a sevilla-i filmfesztiválon adták át a hétvégén. A Fehér Isten a Filmalap támogatásával a Proton Cinema produkciójában készült német és svéd partnerekkel, producere Petrányi Viktória volt.



Fehér Isten - előzetes

Los Angeles-ben átadták a hétvégén Magyar Filmfesztivál díjait. A legjobb film díját Szász Attila rendezése, A berni követ (Olvasd el kritikánkat!) és Men Lareida magyar főszereplőkkel forgatott svájci filmje, a Viktória - A zürichi expressz-t nyerte el (Olvasd el kritikánkat!). A legjobb elsőfilm díját Bodzsár Márk Isteni műszak című fekete komédiája kapta (Olvasd el kritikánkat!), a legjobb operatőr díjával A berni követ-ért Nagy Andrást méltatta a zsűri. A legjobb színésznő díját Farkas Franciska személyesen vette át a Viktória - A zürichi expressz című film főszerepéért. Csányi Sándor a Coming Out-ban nyújtott alakításáért a legjobb vígjáték főszereplő díját (Olvasd el kritikánkat!), Kulka János A berni követ-ért a legjobb dráma főszereplő díját kapta.



Ítélet Magyarországon - előzetes

Varga Ágota A tartótiszt című dokumentumfilmjéért a Los Angeles-i Magyar Ház díját nyerte el. Az Alex Friedman Humanitárius díjat Daniel von Aarburg Magyarországon játszódó Carl Lutz című svájci filmje kapta meg.

A 14. Los Angeles-i Magyar Fimfesztivál a Laemmle’s NoHo7 moziban november 20-ig tart a Bunyik Entertainment szervezésében a Filmalap támogatásával, a műsoron 12 egész estés film, valamint rövid- és dokumentumfilmek.



Újratervezés - előzetes

Hajdú Eszter Ítélet Magyarországon című filmjével (Olvasd el kritikánkat!) Minszkben a nemzetközi filmfesziválon elnyerte a legjobb dokumentumfilm díját.

A Berlinben megrendezett Interfilm rövidfilmfesztiválon a MOME-én végzett Ducki Tomek nyerte a legjobb animáció díját Laznie című Lengyelországban készült alkotásával. A filmterveket bemutató Script Pitch program zsűrijének díját Osváth Gábor producer nyerte Paprazzi című rövidfilm tervével. A fesztvál keretében megrendezett Car Shorts rövidfilmes verseny fődíját Tóth Barnabás Újratervezés című alkotása kapta.

(forrás: Magyar Filmunió)

 

 

 






nka emblema 2012