sex hikaye

Hildától a Fundoklia-völgyig

Dokumentum- és ismeretterjesztő filmeket támogat a Médiatanács

2013. november 19. - filmhu
Hildától a Fundoklia-völgyig

Tizenhat dokumentumfilmet összesen 117 millió forinttal, kilenc ismeretterjesztő filmet pedig 74 millió forinttal támogat a Médiatanács. A Kollányi Ágoston ismeretterjesztő filmes pályázaton idén 250 millió forint, az Ember Judit dokumentumfilmes pályázaton 330 millió forint áll az alkotók rendelkezésére. A Magyar Média Mecenatúra program fennállása óta eddig összesen 80 új ismeretterjesztő és 94 új dokumentumfilm gyártása kezdődhetett meg.

Az Ember Judit pályázat nyertes művei közt van történelmi film, valamit  film- és képzőművész portré is. Mészáros Márta édesanyja sorsát dolgozza fel legújabb dokumentumfilmjében, Kocsis Tibor az idén 85 éves Hildebrand István (Hilda) Balázs Béla-díjas operatőr életét mutatja be, Bartal Csaba pedig Rákosi Mátyás száműzetésben címmel forgat doksi a címszereplő utolsó 15 évéről.

A Kollányi Ágoston pályázat nyertesi között akad történelmi és tudományos témákat feldolgozó alkotás, de ismeretterjesztő film is Magyarország természeti és régészeti kincseiről.  Jankovics Marcell Boldog Gizella királyné és Szent Imre herceg életéről terjeszt ismeretet, Gauder Áron (Nyócker) új műfajban próbálja ki magát, és a Kőbaltás Ember első részében az érdi Fundoklia-völgyben feltárt vadásztábort mutatja be.   Jelenczki István a régészprofesszor és képzőművész László Gyula munkásságáról forgat, Mosonyi Szabolcs filmje pedig a magyarországi veszélyeztetett fajokkal foglalkozik.






nka emblema 2012