sex hikaye

Húsvét után Titanic

Április 10-én indul a 22. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

2015. március 24. - filmhu
Húsvét után Titanic

Öt helyszínen - az Uránia Nemzeti Filmszínházban, az Örökmozgóban, a Toldi moziban, a Puskin moziban és az A38 hajón - várja a közönséget a 22. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál április 10. és 18. között.

 

  Idén 34 nemzet 52 alkotását tekinthetik meg az érdeklődők nyolc  szekcióban, köztük befutott rendezők új filmjeit, elsőfilmesek debütáló alkotásait, illetve kevésbé ismert régiók filmművészetének munkáit. A fesztivál idei kínálatát az új programigazgató, a dán Allan Sorensen válogatta. 
    

Magyarországon csak az idei Titanicon lesz látható többek között  Hitoshi Matsumoto japán rendező legújabb alkotása az R100 és a Megmaradt Alice-nek (Still Alice) című film, amellyel Julianne Moore idén megnyerte a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat. A Titanicon mutatkozik be többek között a számos fesztivált megjárt, Karlovy Varyban Kristály Glóbusszal jutalmazott Kukoricasziget című grúz film, amelyet Ragályi Elemér fényképezett. A film a Mozinet forgalmazásában május 14-étől lesz látható a hazai mozikban.


Idén nyolc film vetekszik majd a Hullámtörők díjért. Emellett további hét szekcióban futnak majd a filmek: lesz többek között fesztivál- és ázsiai válogatás, valamint idén is része a programnak a független filmes Tiszta Amerika.


A fesztivál végleges programja március 26-ától érhető majd el a http://www.titanicfilmfest.hu oldalon, és április 2-án kezdődik majd a jegyek árusítása.

(forrás: MTI)






nka emblema 2012