sex hikaye

Indiában az Aglaja

2012. november 27. - filmhu
Indiában az Aglaja

Deák Krisztina filmjét műsorra tűzi az Indiai Köztársaság legnagyobb nemzetközi filmszemléje Goában - tudatta a Magyar Filmunió.

 

November 20-án kezdődött és a hétvégéig tart India A-kategóriás nemzetközi filmfesztiválja Goában. A nagyszabású rendezvény válogatást mutat be a nagyvilág filmgyártásának javából, amelybe meghívta és műsorra tűzi az Aglaja című filmet. A díszbemutatón részt vesz Deák Krisztina és Szakács Györgyi a film jelmeztervezője.

Deák Krisztina (Eszterkönyv, Jadviga párnája) legutóbbi filmje anya és lánya egymásrautaltságáról, a család széthullásáról, az összetartozás nagyszerűségéről és átkáról, a felnőtté válásról szól. A főszerepekben Ónodi Eszter, Bogdán Zsolt és Jávor Babett látható. A történet valós eseményeket dolgoz fel, egy menekült kelet-európai artistacsalád kálváriáját meséli el Nyugaton. A forgatókönyv, melyet a rendezőnő jegyez, a fiatalon meghalt, román származású svájci írónő, Aglaja Veteranyi A gyermek a forró puliszkába esett című regénye alapján készült.



Nézd meg a film alkotóival, a Filmszemlén készült interjúinkat!



A lengyel és román partnerekkel koprodukcióban készült film operatőre Máthé Tibor volt, magyar producere Muhi András, gyártója az Inforg Stúdió.

Az Aglaja című film nemzetközi premierje alkalmából nemrég elnyerte a legjobb film és a Török Filmkritikusi Szövetség (SİYAD) díját is az antalyai filmfesztiválon.



Címkék

hír , aglaja , india , goa , fesztivál



nka emblema 2012