sex hikaye

Indiai magyar filmnapok

Kultúrkapcsolat

2004. július 23. - filmhu
Indiai magyar filmnapok
Az Új-Delhi-i Magyar Nagykövetség a Magyar Kulturális Központ, az Indiai Filmszövetség és a Madras-i Filmegylet segítségével magyar filmfesztivált szervezett július 19. és 22. között India negyedik legnagyobb városában, Chennai-ban (régebbi nevén Madras). A The Hindu című újság rövid beszámolót közöl az eseményről.

M.A. Alagappanm, a chennai-i tiszeteltbeli magyar konzul, írja a The Hindu, bevezetőjében így fogalmazott: "Ezek a filmek segíteni fogják a kultúrák közötti kapcsolatot, és Magyarországot minden nagyszerűségével együtt mutatják be. A chennai-i nézők madártávlatból ismerkedhetnek meg az ország dicsőséges múltjával és jelenével."

Az újságcikk ezek után bemutatja a fesztiválon szereplő legfontosabb filmeket. 

Gödrös Frigyes Glamour című filmjét a sors, a végzet témája uralja az indiai kritikus szerint. A film második felét az európai történelem vizuálisan élvezetes megjelenítésével jellemzi, habár a történetet kissé vékonynak találja.

Kamondi Zoltántól a Kísértéseket láthatta a közönség. A beszámoló szerint a film erőteljesen és találóan ábrázolja a sok elvárás között egyensúlyozó fiatalember életét. Kamondi emellett Az alkimista és a szűz című filmjével is szerepelt a programban.  

Vetítették még Gothár Paszportját, A hamvadó cigarettavéget Bacsó Pétertől és Sas Tamás Szerelemtől sújtva című filmjét.

Legutóbb karácsonykor volt magyar filmfesztivál Indiában, legelőször pedig 1962-ben rendeztek celluloidról vetítéssorozatot magyar filmekből. Decemberben a következő filmeket láthatta az indiai közönség: Egy hét Pesten és Budán, Na végre, itt a nyár!, Meseautó, Kalózok, A Witman-fiúk, a Video Blues, és a '86-os Csók, anyu Rózsa János rendezésében. 



Címkék

hír



nka emblema 2012